• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

GEÇİCİ VELAYETLE İLGİLİ ARA KARARA İTİRAZ DİLEKÇESİ

                              GİZEM UZUN HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU

                                 SAHABİYE MAH. TEOMAN SOK. AVUKATLAR

                                      İŞ HANI BİNA NO:9 KAT:5 DAİRE NO:501

                                                     KOCASİNAN/KAYSERİ

 

 

 

 

                                            İZMİR 20.AİLE MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2023/*** E.

 

DAVALI : 

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

KONU : GEÇİCİ VELAYETLE İLGİLİ ARA KARARA İTİRAZIMIZDIR.

 

AÇIKLAMALAR :

 

Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasında 01/11/2023 tarihinde ara karar kurulmuştur. İşbu ara kararda geçici velayet anneye verilmiştir. Geçici velayetin anneye verilmesi ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİNİN YERİNDE OLMAYACAĞI endişesiyle itiraz ediyoruz. Şöyle ki;

 

1.DAVACI KADIN VE DAVACI KADININ ANNESİ AĞIR SURETTE BİPOLAR BOZUKLUK HASTASIDIR. KENDİLERİ HASTA OLMAKLA BİRLİKTE TEDAVİ OLMAYI KABUL ETMEYEN VE TEDAVİDEN KAÇINAN KİŞİLERDİR.

 

Davacı kadın, bipolar bozukluk hastadır. Bu hastalıkta genetik yatkınlık olmaktadır. Aynı hastalık davacı kadının annesinde de bulunmaktadır. Davacı kadın, tedavi olmaktan kaçınmıştır. Müvekkilin verdiği ilaçları içiyormuş gibi yapmış ancak hiçbir zaman içmemiştir.

 

Davacı kadının annesi de suça meyilli kişilik yapısına sahiptir. Davacı kadın aleyhinde ve davacı kadının annesi aleyhinde tarafımızca tehdit ve hakaret suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Davacı kadın, annesiyle birlikte yaşamaktadır. Davacı kadın, çocukları aldığı takdirde çocukların en başta can güvenliği yerinde olmayacaktır. Davacı kadın gecenin bir yarısı kafası her estiğinde evden kaçıp Adıyaman Menzil'e giden ve çocuklarını unutan biridir. Hastalığın etkisiyle bunları yapmaktadır. 

 

2.ÇOCUKLAR, MÜVEKKİL BABANIN YANINDA KALMAK İSTEMEKTEDİR. ÇOCUKLAR ANNELERİNİN ADLARINI DUYDUĞUNDA DAHİ ÜRKMEKTEDİR VE AĞLAMAKTADIR.

 

Müşterek çocuklar, babalarının yanında gayet mutludur. Çocukların oku, müvekkilin babanın evine yürüme mesafesindedir. Ayrıca çocuklar, yaşları küçük olsa dahi annelerinin psikolojisinin yerinde olmadığının bilincindedir. Annelerinin adı geçtiğinde dahi babalarına yalvararak BİZİ ANNEMİZE VERME SAKIN diyerek ağlamaktadırlar. 

 

Babaları çocukların her şeyleriyle dört dörtlük ilgilenmektedir. Müvekkil babanın annesi yani çocukların babaannesi ve dedesi de çocukların bakımına yardımcı olmaktadır. 

 

Her ne kadar velayet davalarında ve velayet hakkının mevzu olduğu hususlarda çocuğun görüşü hakimi tek başına bağlayıcı nitelikte olmasa da çocuğun görüşü yargılama içerisinde alınmalıdır.

 

3.ANNENİN SAĞLIK RAPORU GELMEDEN ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILAMAZ. MÜVEKKİL BABA, EVLİLİK BİRLİĞİ DEVAM EDERKEN EVE GELDİĞİNDE ÇOCUKLARI ANNELERİNİN YANINDA ELİNDE BIÇAKLA GÖRMÜŞTÜR. DUVARDA DA BIÇAK İZLERİ GÖRMÜŞTÜR. DAVACI KADIN, KENDİ YAŞAMINI DAHİ İDAME ETTİREMEZKEN, ÜÇ ÇOCUĞA BAKABİLECEK DURUMDA DEĞİLDİR.

 

Davacı kadın, kendi yaşamını dahi idame ettirememiştir. Tarafların evlilik birliği devam ederken her türlü sorumluluğu müvekkilimiz üstlenmiştir. Davacı kadın, bulaşık makinesini dahi kendi kendisine boşaltamazken çocuklara bakabileceği fikri kabul edilemez ve hayatın olağan akışına aykırıdır.

 

Müvekkil, çocuklarının can güvenliğinden endişe etmektedir. Davacı kadın, evlilik birliğinin devamında olduğu gibi gecenin bir yarısı alıp çocukları kaçabilecektir. Çocukları kaybedebilecektir. Çocukların nerede olduğunu dahi unutan birine çocuk teslimi yapılabilecek olması bir babanın yüreğini yerinden hoplatmaktadır.

 

4.DAVACI KADININ KENDİ YAKIN AKRABALARI DAHİ DAVACI KADININ ÇOCUKLARA BAKAMAYACAKLARINI AÇIKÇA BEYAN ETMİŞLERDİR. KEZA BU HUSUSTA SAYIN MAHKEMENİZ HUZURUNDA DA TANIKLIK EDECEKLERDİR.

 

Davacı kadının kendi öz ve öz akrabaları dahi davacı kadının, çocuklara bakamayacağını açıkça beyan etmişlerdir. Hastalıktan ötürü davacı kadın, kendisine dahi bakamamaktadır, bir evi idare edememektedir.

 

Çocukları her an kaybedilecek, çocukların karnını dahi doyuramayacak bir anneye velayetin verilmemesi gerekmektedir.

 

5.DAVACI KADININ İZMİR'DE İKAMET ETTİĞİ EV DAHİ ÇOCUKLARIN KALABİLMESİ İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

 

Davacı kadın sırf müvekkile olan hırsından ötürü bakamayacağını bildiği halde velayeti talep etmiştir. Çocukların üstün menfaatinden ziyade araya hırs ve öfke girmiştir. Davacı kadının, İzmir'de kaldığı ev 2+1 olup, ısınma sorunu hat safhada olan bir evdir. Çocukların ders çalışabileceği ve çocukların kalabileceği bir oda dahi yoktur.

 

ÇOCUKLAR ANNELERİYLE KALABİLME İHTİMALİNİ DUYDUKLARINDA DAHİ AĞLAMAKTADIR. ÇOCUKLAR, MÜVEKKİL BABANIN YANINDA GAYET MUTLUDUR VE REFAH İÇERİSİNDE YAŞAMAKTADIR.

 

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah olunan hususlardan ötürü geçici velayetle ilgili kurulan ara kararın bozulmasını ve GEÇİCİ VELAYETİN MÜVEKKİL BABAYA VERİLMESİNİ İVEDİLİKLE TALEP EDERİZ. 6.11.2023

 

 

                                                                                                                DAVALI VEKİLİ

                                                                                                  AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

 

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com