• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Elbirliği Mülkiyetinin Paylı Mülkiyete Çevrilmesi Davası Cevap Dilekçesi Örneği

KAYSERİ 6. SULH HUKUK MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2023/*** E.

 

DAVACILAR : 1-C**** Ü****

                                                   2-S***** Ü****

 

VEKİLİ : Av.********

 

DAVALI : E**** Ü****

 

VEKİLİ : Av.Gizem Gül Uzun

 

KONU : Yasal süresi içerisinde dava dilekçesine karşı cevap ve delillerimizin sunulmasından ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR :  

 

Öncelikle, yukarıda esası verilen davacıların açmış oldukları dava haksız istek ve taleplerle ikame edilmiştir. Şöyle ki;

 

Müvekkilin annesi F**** Ü**** vefat ettikten sonra miras olarak kalan para müvekkil ve ablası E*** G**** adına sözleşme yapılarak ve pay oranları sözleşmede belirtildiği gibi  % 50 - 50  olacak şekilde; davalı ve davacıların babaları olan S**** Ü**** hesabına aktarılmıştır.

 

E**** Ü**** ve E***  G**** adına  Türk Lirası  olarak yatırılan bu parayı babaları S***** Ü**** Euro'ya çevirerek emaneten kendi hesabına aktarmıştır. Babaları S***** Ü****'in ****** Bankasındaki ****** Şubesinde bulunan  hesaplarına emaneten aktardığına ve talep etmeleri durumunda E**** Ü**** ve E*** G****'e iade edeceği hususunda sözleşme yapılmıştır. Bu hususla ilgili olarak yapılan sözleşmelerin yanı sıra ablası  ve yeğeni ayrıca tanıktır.

 

Delil listesinde sunacağımız belgelerde de görüleceği üzere S***** Ü****'in İş Bankası hesabına, F**** Ü****'in vefatının tarihinde en az  59.763,81 TL 'nin karşılığı olan Euro yatırılmıştır. Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla, sözleşmede ve belgelerde belirtilen tutarların tamamında sadece E**** Ü**** ve E*** G****'in  haklı vardır. 

 

Söz konusu bu tutar, S***** Ü****'in kendi şahsi parasının bulunduğu ****** Bankası hesaplarına yatırıldığı için şahsi parasıyla karışmıştır. Bu nedenle davaya konu olan hesaptaki paranın tamamı üzerinden davacıların hak iddia etmesi abesle iştigallerdir.  

 

Bu nedenle öncelikle S***** Ü**** 'in **** Bankası hesaplarında bulunan tutardan, E****  Ü**** ve E*** G****'in emaneten bulunan kısmı ayrılarak E****  Ü**** ve E*** G****e iade edilmesi; akabinde kalan tutar üzerinden işbu davaya devam olunması gerekmektedir. 

 

Davacılar tarafından tarafımıza bir başvuru veya uzlaşma görüşmesi çağrısı yapılmaksızın işbu dava açılmıştır. Zira müvekkilim, kendisinin ve El*** G****'in, annelerinden kalan şahsi parası ayrıldıktan sonra hesapta bulunan paranın davacılarla paylaşılması hususunda bir itirazı yoktur. Bu anlamada Müvekkil, tamamen iyiniyetle hareket etmekte olup, karşılık olarak Davacı taraflardan da aynı iyiniyet ve hoşgörüyü beklemektedir.

 

 

HUKUKİ DELİL : Tarafların sunacağı delillere karşı delil sunma hakkımız saklı kalmak kaydı ile tanık, bilirkişi, keşif, yemin, mirasçılık belgesi, davaya konu ****** Bankası hesabına ait hesap döküm özeti ve ikamesi caiz her türlü yasal delil.

 

HUKUKİ SEBEP : TMK, KMK, HMK ve ilgili yasal mevzuat

 

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz, izah edilen ve mahkemenizce resen araştırılacak sebeplerle,

 

Servet Ülker'in davaya konu hesaplarında bulunan; E**** Ü**** ve E*** G****'in şahsına ait olan kısmının kendilerine iade edilmesine;

 

Kalan tutar üzerindeki elbirliği mülkiyetinin, tarafların miras payları dikkate alınarak paylı mülkiyete çevrilmesine,

 

Yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davacı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla bilvekâle arz ve talep ederim. 21.06.2023

 

 

 

                                                                                           DAVALI VEKİLİ

                                                                                 AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com