• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Boşanma Davası Cevaba Cevap Dilekçesi Örneği 2024

                        DOĞUBAYAZIT 2.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2024/*** E.

 

DAVACI : *********

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

DAVALI : *************

 

VEKİLİ : Av. ******************

 

KONU : Cevaba cevap dilekçemizin ibrazı hk.

 

AÇIKLAMALAR :

 

1.Davalı taraf, doğru düzgün hiçbir açıklama yapamadan iddialarımızın gerçeğe aykırı olduğunu iddia etmiştir. Ne tesadüftür ki iddialarımıza karşı yeterli açıklama yapılamamış, sadece inkar etmekle yetinilmiştir.

 

2.Davalı, evlilik birliği süresince iyi bir eş olduğunu iddia etmiştir. Bu iddia asılsız ve mesnetsizdir. Davalı, evlilik birliği boyunca sorumsuz bir eş olmuş, ilgisiz ve sevgisiz bir baba olmuştur.

 

3.Davalı, evlilik birliği içerisinde üzerine hiçbir zaman araç almadığını iddia etmiştir. Bu iddia da asılsız ve mesnetsizdir. Davalı, üzerine araç almış ancak tartışmalar başlayınca aracı annesinin üzerine kasıtlı olarak geçirmiştir. Ayrıca araç almasının boşanma davasıyla ilgili olduğundan bahsetmedik. Aracı kasıtlı olarak annesinin üzerine geçirdiğinden, davalının kendisinin de annesinin de her daim boşanma fikrini aklında bulundurduğundan, davalının çekirdek ailesi olduğunun bilincine varamadığından, davalının müvekkilimizi bir eş gibi göremediğinden bahsettik. Beyanlarımızı yineliyoruz.

 

4.Davalı, yedi kez değil, dört kez iş değiştirdiğini iddia etmiştir. Bu iş değiştirme sebebini ise kariyer planlaması için yaptığını iddia etmiştir. Bu iddia da asılsız ve mesnetsizdir. Davalı, girdiği her işten çıkarılmıştır. Zira davalı, sorumsuz kişilik yapısına sahiptir. Davalı, sürekli mızmızlanan biridir. İşverenler de bu durumu fark ettiği için davalıyı işten çıkartmıştır. Davalının hiçbir zaman kariyer planlaması olmamıştır. Davalının işten çıkarılması hususunun Sayın Mahkemenizce aşikar şekilde anlaşılabilmesi için sigorta kayıtlarının celbini talep ederiz. Ayrıca işten neden çıkarıltığı hususlarının da araştırılmasını talep ederiz.

 

5.Davalı, evlilik birliği içerisinde tüm sorumlulukları yerine getirdiğini iddia etmiştir. Ancak davalı manevi olarak tüm yükü müvekkil üzerine yüklediği gibi maddi olarak tüm yükü de yine müvekkil üzerine yüklemiştir. Müvekkilimiz de davalıya hiçbir zaman neden yarısını ben ödüyorum gibi bir cümle kurmamıştır. Davalı, sırf yargılama içerisinde haksız menfaat sağlamak amacıyla müvekkile kusur izafe ettirmeye çalışmaktadır.

 

6.Davalı, ilgili bir baba olduğunu iddia etmişse de bu iddia da asılsız ve mesnetsizdir. Davalı, müşterek çocuğun tüm sorumluluğunu müvekkile yüklemiştir.

 

7.Davalı, eşini hiçbir zaman küçümsemediğini iddia etmiştir. Bu iddia tarafımızı oldukça güldürmüştür. Zira davalı, müvekkilimizi sadece baş başa kaldıklarında değil, müvekkili arkadaş ortamında dahi küçümsemiştir. Davalı, müvekkile her türlü hakareti etmiş hatta ve hatta eşini küçümsemeyi kendisine adet edinmiştir.

 

8.Davalı, çok komik bir bahaneyle evlilik terapistini interneti olmadığından iptal ettirdiğini iddia etmiştir. Davalı, evlilik terapistini sadece ve sadece maddi sebeplerden dolayı reddetmiştir. İnternet olmadığından ötürü evlilik terapistine bir kere gidilememiştir, neden başka seferler gidilememiştir sorusunun cevabını Sayın Mahkemenizin takdirine bırakıyoruz. Davalının bu iddiası sadece komik bir bahanedir.

 

9.Davalı, kreşi basmadığını iddia etmiştir. Bu iddia da asılsız ve mesnetsizdir. Davalı, çocuğun kreşi konusunda her daim tutumsuz tavır ve davranışlarda bulunmuştur. Sonrasında ise kreşi basmıştır. Bu husus tanık beyanlarıyla ispat edilecektir.

 

10.Davalı, müvekkilimizin cinsel birlikteliği komik bir bahaneyle reddettiğini ileri sürmüştür. Ancak davalı, müvekkilimize hiçbir zaman sevgi göstermemiş, davalı; müvekkili adeta cinsel bir meta olarak görmüştür. Kaldı ki sürekli huzursuzluğun olduğu bir evlilikte müvekkilin ikinci bir çocuğu istememesi de gayet normaldir.

 

11.Ziynet eşyaları davalı taraftadır. Bu husus da tanık beyanlarıyla ve dosyaya sunacağımız deliller ile ispat edilecektir.

 

 

HUKUKİ SEBEP : HMK, TMK, MK ve ilgili yasal mevzuat

 

HUKUKİ DELİL : Karşı tarafın sunacağı delillere karşı her türlü delili sunma hakkımız saklı kalmak kaydıyla;

 

                                            Sosyal ve ekonomik durum araştırması

                                            Nüfus kayıtları

                                            Ekran görüntüleri

                                             HTS kayıtları

                                             SMS kayıtları

                                             Ses kayıtları

                                             Düğüne ait kamera ve görüntü kayıtları (CD şeklinde                                                            sunulacaktır.)

                                             Tanık (Daha sonra bildirilecektir.)

                                             Bilirkişi

                                             Keşif

                                             Yemin ve yasal sair tüm deliller

 

 

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah edilen ve Sayın Mahkemenizce re'sen gözetilecek nedenlerle;

 

Dava dilekçemizin kabulü ile,

 

Adli yardım talebimizin kabulüne karar verilmesini,

 

Tarafların TMK m.166 uyarınca "Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması" sebebiyle boşanmalarına karar verilmesini,

 

Tarafların müşterek çocuğu, 19/03/2021 doğumlu ****************'ün işbu yargılama sürecinde geçici velayetinin, yargılama sonunda kesinleşmiş boşanma tarihinden itibaren ise kalıcı velayetinin müvekkile verilmesine karar verilmesini,

 

Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 1.000,00TL harca esas değer gösterdiğimiz düğün sırasında müvekkile takılan ziynet eşyalarının aynen iadesi, bu mümkün değilse fiili teslim tarihindeki rayiç bedeli üzerinden nakden iadesine karar verilmesini,

 

İşbu yargılama sırasında müşterek çocuk ************** lehine yargılama süreci boyunca 15.000,00TL tedbir nafakasına hükmedilmesini, yargılama sonunda kesinleşmiş boşanma kararı tarihinden itibaren ise her yıl ÜFE- TÜFE oranında artmak üzere 15.000,00TL iştirak nafakasına hükmedilmesine karar verilmesini,

 

Müvekkil lehine işbu evlilik sebebiyle yaşamış olduğu maddi zararlar sebebiyle 2.500.000,00 TL maddi tazminata, müvekkil lehine yaşamış olduğu üzüntü ve manevi zararlar sebebiyle 2.500.000,00 TL manevi tazminata hükmedilmesine karar verilmesini,

 

Yargılama giderleri ve karşı vekalet ücretinin davalı tarafa tahmiline karar verilmesini,

 

Sayın Mahkemenizden saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz. 25.03.2024

 

 

 

                                                                                                  DAVACI VEKİLİ

                                                                                              AV.GİZEM GÜL UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com