• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BEYAN DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

                           KAYSERİ 2. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNE

 

DOSYA NO                                       : 2023/*** E.

 

DAVACI                                            :

 

VEKİLİ                                             : Av. Gizem Gül UZUN

                                                                       Sahabiye Mah., Teoman Sk., Avukatlar İş Hanı, Bina No:9,                                                                          Kat:5, Daire No:501, Kocasinan/ KAYSERİ

 

DAVALILAR                                   : 1-                                                                             Melikgazi/ KAYSERİ

                                               

                                                                        2- QUİCK SİGORTA A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

                                                                        İçerenköy, Umut Sk., No:10-12 D:, Kat:7, 34752, 

                                                                        Ataşehir/ İSTANBUL

 

KONU                                                : Duruşma zaptının gereğinin yerine getirilmesi talepli dilekçemizdir. 

 

AÇIKLAMALAR                             :

 

Sayın Mahkemenizin yukarıda esas numarası belirtili olan dosyasında müvekkil ile davalılar arasında, trafik kazasına bağlı olarak meydana gelen zararların tazminine ilişkin olarak işbu yargılama derdest durumdadır. 

 

20/06/2022 tarihinde saat 07:20 sıralarında davalı Abdullah ****'nin sevk ve idaresindeki 38 P 01** plakalı ve Ford Transit markalı aracın, müvekkilin sevk ve idaresindeki 38 AGK *** plakalı motosiklete çarpması sonucu yaralanmalı bir trafik kazası geçirmiştir. 

 

Davalı Abdullah ***** adına kayıtlı olan 38 P 01** plakalı araç, 10000006609**** poliçe no ile davalı QUICK Sigorta nezdinde sigortalıdır. 

 

Bahse konu tarih ve saatte müvekkil, motosikleti ile Sakarya Mahallesi Abdülhamid Han Bulvarı üzerinde sağ şeritte ortalama 30 km hızla seyir halinde iken; davalı Abdullah *****'nin sevk ve idaresindeki 38 P 01** plakalı araç gidiş istikametine göre sağında bulunan, Doğanyurt Cadde kavşağında sağa dönüş yaptığı esnada müvekkilin motosikletinin ön kısmına çarpmış ve çarpmanın etkisiyle müvekkilin motosikleti devrilerek sürüklenmiştir. Motosikletin devrilerek sürüklenmesiyle, müvekkil de sert bir şekilde yere düşerek sürüklenmiş ve yaralanmıştır. 

 

Gerçekleşen kazanın ardından müvekkil, ambulans ile Kayseri Şehir Hastanesine kaldırılmıştır. Hastanede yapılan tedavi sonrasında müvekkilin kaburgalarında ve köprücük kemiğinde kırıklar olduğu teşhis edilmiştir. Müvekkilin omuz ve üst kol düzeyinde kas ve tendon yaralanması ayrıca yine sol dizinde de kas yırtığı meydana gelmiştir. 

 

Kaza tespit tutanağında da görüleceği üzere, müvekkil Metin *********, kendi şeridinde nizami seyir halinde iken kaza gerçekleşmiş olup; 38 P 01** plakalı araç sürücüsü olan davalı Abdullah *****, kontrolsüz bir şekilde sol şeritten sağa dönüş yapmış ve 2918 sayılı K.T.K'nın 53/1B kuralını ihlal etmiştir. Gerçekleşen bu kaza nedeniyle davalı Abdullah ******** %100 KUSURLU OLUP, kaza tespit tutanaklarında da belirtilmiştir. Müvekkile bu kaza nedeniyle HİÇBİR KUSUR ATFEDİLEMEMİŞTİR. 

 

Gerçekleşen kazanın ardından müvekkil adına tarafımızca ZMMS kapsamında sorumluluğu bulunan davalı sigorta şirketine başvuru yapılmış olup; davalı QUICK Sigorta şirketinin taleplerimizi cevapsız bırakması ve tarafımıza geri dönüş yapmaması neticesinde işbu davayı açma zorunluluğumuz hasıl olmuş olup, tarafımızca Sayın Mahkemenize başvurmak üzere 09/03/2023 tarihli dava dilekçemiz iletilmiştir. 

 

Sayın Mahkemenizce  yukarıda esas numarası belirtili olan dosya kapsamında oluşturulan 26/10/2023 tarihli 1 numaralı celsesinde ön inceleme duruşması düzenlenmiş; tarafımızca ibraz edilen dava dilekçemizde, maddi tazminat alacağı taleplerinin ayrı ayrı gösterilmediği anlaşılarak, açık bir şekilde talep sonucunun gösterilmesi için tarafımıza bir haftalık kesin süre verilmiştir. 

 

Sayın Mahkemenizce verilen 1 haftalık kesin süre neticesinde, tazminat alacağı kalemlerimizin ayrı ayrı olarak gösterildiği işbu dilekçeyi, mahkemenize sunma zorunluluğumuz hasıl olmuştur. 

 

TAZMİNAT TALEPLERİMİZ

 

Kazanın oluşturduğu olumsuz etkiler sebebiyle, müvekkilin yaşadığı üzüntü ve elemin bir miktar azaltılabilmesi adına, FAZLAYA İLİŞKİN HAKLARIMIZ SAKLI KALMAK KAYDIYLA, SONRADAN ISLAH EDİLMEK ÜZERE şimdilik 20.000,00TL harca esas değer gösterdiğimiz MANEVİ TAZMİNAT'ın davalılardan tahsiline,

Müvekkil, geçirmiş olduğu yaralanmalı trafik kazası sebebiyle hastanede tedavi görmüştür. FAZLAYA İLİŞKİN HAKLARIMIZ SAKLI KALMAK KAYDIYLA, SONRADAN ISLAH EDİLMEK ÜZERE şimdilik toplam 250,00TL harca esas değer gösterdiğimiz hastane ve tedavi giderleri kapsamında müvekkili ayakta tedavi görmüş olup; herhangi bir şekilde hastaneye yatışı gerçekleştirilmediğinden yalnızca teşhis gideri ve tedavi gideri meydana gelmiştir. İşbu sebepten harca esas değeri toplam tutar üzerinden sunma zorunluluğumuz hasıl olmuş olup; hastane ve tedavi kapsamında yapılan giderlere ilişkin taleplerimiz, tarafımızca ayrı ayrı kalemler şeklinde gösterilememektedir. 

Müvekkil, geçirmiş olduğu kaza sebebiyle geçici iş göremezlik raporu almıştır. Müvekkilin geçici iş göremezlik gideri kapsamında FAZLAYA İLİŞKİN HAKLARIMIZ SAKLI KALMAK KAYDIYLA, SONRADAN ISLAH EDİLMEK ÜZERE şimdilik 250,00TL harca esas değer gösteriyoruz.

Müvekkil, geçirmiş olduğu kaza sebebiyle işten çıkarılmıştır. Bu sebepten müvekkil, ailesini geçindirememektedir. Müvekkilin ekonomik geleceği sarsılmıştır. İşbu sebeple müvekkil lehine FAZLAYA İLİŞKİN HAKLARIMIZ SAKLI KALMAK KAYDIYLA, SONRADAN ISLAH EDİLMEK ÜZERE şimdilik 250,00TL harca esas değer gösterdiğimiz ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıp gideri,

Müvekkil, geçirmiş olduğu kaza sebebiyle yaralanmış ve çalışma gücünde kayıp meydana gelmiştir. İşbu sebeple FAZLAYA İLİŞKİN HAKLARIMIZ SAKLI KALMAK KAYDIYLA, SONRADAN ISLAH EDİLMEK ÜZERE şimdilik 250,00TL harca esas değer gösterdiğimiz çalışma gücünün azalmasından doğan kayıp gideri, 

 

Bulunmaktadır. Yukarıda ayrı ayrı kalemler neticesinde, fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutmak kaydıyla ve sonradan ıslah edilmek üzere gösterdiğimiz taleplerimizi Sayın Mahkemenize saygılarımızla ibraz ederiz. İşbu sebeple duruşma zaptının gereğinin yerine getirilmesini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz.27/10/2023

 

 

                                                                                                                                   DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                Av. Gizem Gül UZUN

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com