• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

TEHDİT VE HAKARET SUÇU ŞİKAYET DİLEKÇESİ

                                    GİZEM UZUN HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU

                                       SAHABİYE MAH. TEOMAN SOK. AVUKATLAR

                                            İŞ HANI BİNA NO:9 KAT:5 DAİRE NO:501

                                                      KOCASİNAN/KAYSERİ

                            

 

 

                                  GÜLŞEHİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

 

 

MÜŞTEKİ :

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

ŞÜPHELİLER :  1.

 

KONU : Hakaret ve tehdit suçuna ilişkin şikayet dilekçemizdir.

 

AÇIKLAMALAR : Müvekkil ile davalı 07.08.2007 tarihinde evlenmişlerdir. Yasemin *****'nin ağır kusurlu olmasından ötürü müvekkil için evlilik katlanılamaz hale gelmiş ve müvekkil Gülşehir Asliye Hukuk Mahkemesine 2023/*** E. numaralı dosya ile boşanma davası açmıştır. İşbu dava hala derdesttir. Boşanma davası dosyasında da sunduğumuz üzere davalı taraf ve ailesi müvekkilimize karşı hakaret ve tehdit suçunu işlemiştir. Bundan mütevellit suç duyurusunda bulunmamız hasıl olmuştur. Şöyle ki:

 

ŞÜPHELİ YASEMİN ***** EVLİLİK BİRLİKLERİ SIRASINDA HEM CİNSLERİYLE CİNSEL İÇERİKLİ KONUŞMALAR YAPMIŞTIR. BU KONUŞMALARI MÜVEKKİL BİZZAT GÖRMÜŞTÜR. MÜVEKKİLİMİZ BU KONUŞMALARI ŞÜPHELİYE SORDUĞUNDA ŞÜPHELİ KENDİSİNE HAKARETLERDE BULUNMUŞTUR.

 

Müvekkilimiz, şüpheli Yasemin *****'nin ''Seninki temiz mi, benimki temiz, ne zaman buluşuyoruz.'' şeklindeki hem cinsleri ile cinsel içerikli mesajlarını görmüştür. Müvekkilimiz bu mesajları şüpheli Yasemin *****'ye sorduğunda ise şüpheli kadın müvekkilimize ''Adam mısın sen, adam olsaydın da karını tatmin etseydin. Konuştuğum kadın senden daha adam.'' şeklinde müvekkilimize karşı sapkınca söylemlerde bulunmuştur. Bu yaşadıkları üzerine müvekkilimiz evlilik akdini sonlandırmaya karar vermiş ve boşanma davası açmıştır. İşbu dosyada sunduğumuz dava dilekçesinde de şüphelinin sapkın kişilik yapısına sahip olduğu belirtilmiştir.

 

ŞÜPHELİ YASEMİN ÇİFTÇİ, MÜVEKKİLİMİZE FİZİKSEL ŞİDDET UYGULAMIŞTIR.

 

Şüpheli Yasemin *****, müşterek çocuklarının yanında defalarca müvekkile bıçakla saldırmıştır. Şüpheli, müvekkili ağır surette darp etmiştir. Müvekkil ise ekmek parası kazanmak için ertesi gün iş yerine boynundaki tırnak ve bıçak izleriyle gitmek zorunda kalmıştır. Müvekkil, kadına el kalkmaz mantığı çerçevesinde hareket etmiş ve şüpheli kadına bir gün olsun el kaldırmamıştır. Şüpheli Yasemin ***** aleyhinde kasten yaralama suçundan suç duyurusu bulunma hakkımızı saklı tutarız.

 

ŞÜPHELİLER GEREK EVLİLİK AKDİ BOYUNCA GEREKSE BOŞANMA DAVASI SÜRESİNCE MÜVEKKİLİMİZE KARŞI AĞIR HAKARETLERDE BULUNMUŞLARDIR.

 

Sayın Savcılığınızca da bilindiği üzere hakaret suçu; kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir durum ve olgunun isnat edilmesi ile gerçekleşebileceği gibi kişiye sövmek, küfretmek şeklinde de işlenebilir.

 

Şüpheli Yasemin ***** müvekkilimizle olan evlilik birliği süresince müvekkilimize karşı onur kırıcı, şeref ve saygınlığı zedeleyici sözlerde bulunmuştur. Keza taraflar boşanma sürecine girdikleri zaman müvekkilimiz şüpheliye WhatsApp üzerinden müşterek çocuklarını görmek istediğine dair mesajlar yollamıştır. Şüpheli ise müvekkilimizin mesajlarına karşı ekte de sunduğumuz üzere yine WhatsApp üzerinden ''Pislik. Şerefsiz. Gerizekalı. Cehenneme defol git. Kendi pisliğinde geberip gidersin inşallah.'' şeklinde onlarca mesaj göndermiştir.

 

Müşterek çocukların en büyüğü 11 en küçüğü 6 yaşındadır. Müşterek çocuklar boşanma sürecinde anneleriyle birlikte kalmaktadır. Müvekkilimizin müşterek çocuklarını görmesi ve onlarla zaman geçirmesi için anne Yasemin ***** ile iletişime geçmekten başka çaresi yoktur. Müvekkilimiz, şüpheli Yasemin ***** adına kayıtlı olan +31 6 1608**** numaralı Hollanda GSM hattından şüpheli Yasemin ***** ile iletişime geçmektedir. Ancak müvekkilimiz ne zaman şüpheliyle iletişime geçip yapıcı bir şekilde çocuklarını görmek istediğini dile getirse şüphelinin verdiği cevaplar hep aynı şekilde onur kırıcı hakaretlerden oluşmaktadır. 

 

Şüpheli Yasemin *****, +31 6 1608**** GSM hattından gerek arama suretiyle gerek mesaj yoluyla müvekkilimize karşı hakaretlerde bulunmuştur. Şüpheli Yasemin ***** adına kayıtlı olan +31 6 1608**** GSM numarasının SMS ve HTS kayıtlarının incelenmesini Sayın Savcılığınızdan talep ederiz.

 

ŞÜPHELİ YASEMİN ÇİFTÇİ MÜVEKKİLİMİZİN ŞEREF VE HAYSİYETİNİ AYAKLAR ALTINA ALMIŞTIR. ŞÜPHELİ HEM MÜVEKKİLİN ŞAHSINA KARŞI HEM DE MÜVEKKİLİN AİLESİNE KARŞI AĞIR HAKARETLER SAVURMUŞTUR. 

 

Müvekkilimiz boşanma sürecinde şüpheliye çocukları için tekrardan beraber olmak istediğini söylemiştir. Buna karşılık yine ekte sunulduğu üzere şüpheli kadın ''Seni isteyen kim pezevenk. Siktir git. Soyu bozuk.'' şeklinde müvekkilimize sövmek ve küfretmek suretiyle hakaret suçunu işlemiştir. Müvekkilimiz bu hakaretler karşısında şüpheliye ''Ancak küfür ediyor hakaret ediyorsun.'' şeklinde uyarmıştır. Şüpheli bunun üzerine ''İnsan olanla düzgün konuşulur, senin daha ne olduğunu çözen yok.'' şeklinde müvekkilimize hakaret etmeye devam etmiştir.

 

Müvekkilimiz Hollanda'da çalışmakta ve ara sıra Türkiye'ye uğramaktadır. Müvekkilimizin Türkiye'ye gittiği boşanma sürecinde şüpheli Yasemin *****, müvekkilin Türkiye'ye kendisinden önce gitmesine karşı ''Türkiye'ye bizden önce gitmişsin, duymayacağımı mı sandın? Yine şerefsizlik peşindesin. Utanmaz pis kalleş. Yalancı it.'' şeklinde ağır hakaretlerde bulunmuştur. Ekte sunduğumuz WhatsApp mesaj kayıtlarında şüpheli kadının yukarıda da açıkladığımız üzere müvekkilimize karşı bunun gibi bir çok farklı hakareti bulunmaktadır.

 

ŞÜPHELİ NAZİRE ******* MÜVEKKİLE HAKARET ETMİŞ VE TEHDİT ETMİŞTİR. ŞÜPHELİLER KENDİ ARALARINDA DA MÜVEKKİLİ ONUR KIRICI SÖZLERLE İTHAM ETMİŞLERDİR.

 

Boşanma sürecindeki şüpheli Yasemin ***** ile müvekkil fiili olarak ayrı yaşamaktadırlar. Şüpheli, evlilik akdi içerisinde yaşadıkları müşterek evi sık sık terk etmektedir. Şüpheli Yasemin ***** yine evi terk ettiği bir zaman müvekkilimiz evlilik birliğinin korunması amacıyla şüpheliyi eve getirmek istemiştir. Yasemin *****'nin annesi olan şüpheli Nazire ***** ise müvekkile telefonda ''Senin ağzına sıçarım, sana burayı dar ederim, şerefsiz, bir daha bu kapıya gelme.'' şeklinde hakaret ve tehditlerde bulunmuştur. Telefon konuşmasının yapıldığı esnada müvekkilimizin yanında bulunan iki kişi bu telefon konuşmasına şahit olmuştur. Tanıkların isimleri mahkemeye sunulacaktır.

 

Şüpheliler sürekli olarak birlikte müvekkile karşı hakaret ve tehditler savurmuştur. Hatta ve hatta müvekkil bir gün şüphelilerin kendi aralarındaki yazışmalarını görmüştür. Şüpheli Nazire ******* kızı olan şüpheli Yasemin *****'ye müvekkilimizi kast ederek ''İt uyuyor mu?'' şeklinde mesaj göndermiştir. Şüpheli Yasemin Çiftçi ise ''Evet it uyuyor, ben okuldan geldim.'' şeklinde cevap vermiştir. İlgili mesaj kayıtları ektedir.

 

Sayın Savcılığınızca da bilindiği üzere Yargıtay kararlarına göre: ''Bir kişiye eşek, köpek, öküz, it vb. hayvan isimleriyle hitap etmek de hakaret suçunu oluşturur.''

 

Sonuç olarak; şüpheliler, müvekkile karşı düşmanca bir tavır sergileyerek müvekkile karşı sürekli olarak hakaret ve tehditler savurmuşlardır. Şüpheliler müvekkili aşağılayarak müvekkilin onur, şeref ve haysiyetini ayaklar altına almışlardır. Şüphelilerin yapmış olduğu bu eylemler hakaret ve tehdit suçlarını oluşturmaktadır.

 

HUKUKİ NEDENLER  : Türk Ceza Kanunu ve her türlü ilgili mevzuat

 

HUKUKİ DELİLLER   : SMS ve HTS kayıtları, WhatsApp yazışmaları, ses kaydı ve görüntü kayıtları, tanık ve sair her türlü delil.

 

SONUÇ VE İSTEM      : Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerden ötürü, müvekkile hakaretlerde bulunan ve tehdit eden şüpheli Yasemin ***** ve şüpheli Nazire ***** isimli şahıslar hakkında hakaret suçu ve tehdit suçundan dolayı gerekli soruşturmanın başlatılarak, hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini Sayın Savcılığınızdan vekaleten arz ve talep ederiz. 14.08.2023

 

MÜŞTEKİ VEKİLİ

AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

 

 

 

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com