• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Taşınmazlara Şerh Konulması Talebi

                              İSLAHİYE 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

 

DOSYA NO                                       : 2023/** E.

 

DAVACILAR                                   : 1- ********

 

VEKİLİ                                             : Av. Gizem Gül UZUN

                                                                        Sahabiye Mah., Teoman Sk., Avukatlar İş Hanı, Bina No:9,                                                                          Kat:5, Daire No:501, Kocasinan/ KAYSERİ

 

DAVALI                                            : ***********

 

KONU                                                : Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında görülen yargılamaya konu olan tüm taşınmazlar için miras davalarından kaynaklanan şerhin konulması talebini içerir dilekçemizdir. 

 

AÇIKLAMALAR                             :

 

Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında, Gaziantep İli, İslahiye İlçesi, ********** Parsel No'lu 63.265 metrekarelik tarla niteliğindeki taşınmazın haksız işgali ve davalı tarafından müvekkillerin yararlanmasına engel olunması sebebiyle, fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak ve ileride artırım yapmak kaydıyla şimdilik 1.000,00 TL ecrimisil bedelinin belirsiz alacak davası olarak yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesi hakkındaki davamız derdesttir. 

 

Mehmet ********'ın oğlu olan ve yine davalılar arasında bulunan Sedat ********, tespitini yapamadığımız ve hangisi/ hangileri olduğunu bilmediğimiz miras ile intikal eden taşınmazları tapuda sattığını belirtmiştir. Yine Sedat ******** isimli davalı, yakın çevresine miras yoluyla intikal eden tüm gayrimenkul malları kaçıracağını belirtmektedir. 

 

Davalı Sedat *********'ın tapuda hangi taşınmazları sattığı tarafımızca bilinmemekle beraber; Sedat *********, terekede bulunan diğer taşınmazları da kaçıracağını yakın çevresine beyan etmekte olup, bu durumdan müvekkilimizin haberi olmuştur. 

 

İşbu sebeple, terekede yer alan taşınmazlar üzerinde satış, devir, bağışlama, ipotek gibi her türden tasarruf işleminin yapılmasının engellenmesi için terekede yer alan tüm taşınmazlar üzerinde mirastan kaynaklanan şerhin  konulması elzemdir. 

 

Açıklanan sebeplerden ötürü Sayın Mahkemenizden, davalı Sedat *********'ın taşınmazları kaçırmasının önüne geçebilmek ve yargılama sonunda müvekkillerimizin  sahip olduğu miras haklarını iktisap edebilmelerini sağlayabilmek adına terekede yer alan tüm taşınmazların üzerine mirastan kaynaklanan şerhin konulmasını saygılarımızla talep ederiz. 

 

SONUÇ VE İSTEM                          :

 

Yukarıda arz ve izah olunan ve Sayın Mahkemenizce re'sen göz önünde bulundurulacak nedenlerle,

 

Terekede yer alan tüm taşınmazlar üzerine, miras hukukundan kaynaklanan şerhin konulmasına karar verilmesini,

 

Saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim. 11/01/2024

 

 

                                                                                                                                DAVACILAR VEKİLİ 

                                                                                                                                 Av. Gizem Gül UZUN

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com