• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

                             GÜLŞEHİR ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

 

DOSYA NO                                        : 2023/*** E.

 

DAVALI                                             : 

 

VEKİLİ                                              : Av. Gizem Gül UZUN

                                                              

 

DAVACI                                             : 

 

KONU                                                 : Hollanda/ AMSTERDAM Mahkemesi tarafından taraflara ilişkin olarak verilen 24/10/2022 tarihli, 24/02/2023 tasdik tarihli boşanma kararının tanıma ve tenfizine ilişkin cevap dilekçemizin sunulmasından ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR                              :

 

Müvekkil ile davacı, Hollanda/ AMSTERDAM Mahkemesinin 24/10/2022 tarihli kararı ile boşanmışlardır. Taraflarca itiraz edilmemesi üzerine, söz konusu hüküm 24/02/2023 tarihinde kesinleşmiş bulunmaktadır. Söz konusu kararın Türk Hukuku nezdinde hüküm ifade edebilmesi için kararın tanınması ve tenfiz edilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur. 

 

Hollanda/ AMSTERDAM Mahkemesinin söz konusu kararında, 7 Ağustos 2007 tarihinde Türkiye'de Terlemez Köyü'nde evlenen tarafların boşanmalarına karar verilmiştir. Mahkeme hükmünde yer alan ve taraflara ilişkin verilen boşanma kararının tanıma ve tenfizine karar verilmesini Sayın Mahkemenizden talep ederiz.

 

Hollanda/ AMSTERDAM Mahkemesi hükmünde, reşit olmayan çocukların velayetlerine ilişkin olarak, mutad ikamet yerinin anne yanı olmasına karar verilerek hüküm kurulmuştur. Taraflara ait reşit olmayan yaştaki müşterek çocukların velayetlerinin müvekkile verilmesi konusunda Türk Mahkemelerinde dava açma hakkımızı saklı tutarız. 

 

Hollanda/ AMSTERDAM Mahkemesi tarafından taraflara ait reşit olmayan yaştaki müşterek çocuklara ilişkin olarak müvekkilin bakım ve eğitim masraflarına katkı olarak her ay 300 Euro tutarında nafaka ödemesine hükmedilmiştir. Söz konusu kararda nafakaya ilişkin olarak yer alan mahkeme hükmüne karşı Türk Mahkemelerinde dava açma hakkını saklı tutarız.

 

Davacı ve annesinin müvekkile yönelik olarak sarf ettiği ve mesaj kayıtlarıyla sabit bulunan hakaret içerikli söylemleri sebebiyle Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yer alan Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımızca daha önce suç durusunda bulunulmuştur. Hakaret suçu bakımından yürütülecek yargılama faaliyetleri neticesinde davacıya karşı tazminat davası açma hakkımızı saklı tutarız. 

 

SONUÇ VE İSTEM                            :

 

Yukarıda arz ve izah edilen ve Sayın Mahkemenizce re'sen gözetilecek sebeplerle,

 

Hollanda/ AMSTERDAM Mahkemesinin vermiş olduğu boşanma hükmünün, hükümde yer alan taraflara ait reşit olmayan yaştaki müşterek çocukların velayetleri, müşterek çocuklara yönelik olarak müvekkilin ödemesinin kararlaştırıldığı nafaka hususu ve taraflar arasında hakaret suçuna yönelik olarak devam eden yargılama sonucunda verilecek hükme göre müvekkilin tazminat davası açma hakkını saklı tutarak, tanıma ve tenfizinin yapılmasına Sayın Mahkemenizce karar verilmesini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz. 17/10/2023

 

                         

                                                                                                                                    DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                  Av. Gizem Gül UZUN

 

 

 

 

 

 

TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ-TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ-TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ-TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ-TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ-TANIMA VE TENFİZ DAVASI CEVAP DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

                                                                       

 

                      

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com