• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Mütalaaya Karşı Savunma Dilekçesi Örneği

                               PATNOS 1.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2024/***Esas

 

SANIK : ***********

 

MÜDAFİİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

KONU : Mütalaaya karşı savunmalar hk.

 

AÇIKLAMALAR :

 

Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasının 12/09/2024 tarihli duruşmasında iddia makamı,

 

 

İDDİA MAKAMI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAASINDA: "Sanıkların olay tarihinde katılan adına kayıtlı halkbankası nezdinde bulunan paraf kartının kart numarası, vade tarihi, güvenlik kodunu bir şekilde ele geçirdikleri, devamında söz konusu kartın bilgileri kullanarak internet üzerinden farklı miktarlarda harcama yaptıkları , yapılan harcama neticesinde alınan ürünlerin gelen kargo üzerinden sanık Emre ***** tarafından alındığı ve bu ürünler sanık Emre tarafından diğer sanık Berat'a teslim edildiği, sanıkların alınan beyanlarında her ne kadar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmemiş ise de beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu, sanıkların TCK 37/1 kapsamında fikir ve eylem birliğiiçerisinde hareket ettikleri, bu suretle sanıkların olay tarihinde katılana ait kredi kartını ele geçirmek suretiyle TCK 245/1 kapsamında banka ve kredi kartlarını kötüye kullanma suçunu işledikleri anlaşılmakla sanıkların eylemlerine uyan TCK 245/1, 37, 53 maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına, yargılama giderlerinin CMK 325/1 gereğince sanıklardan tahsiline karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur

 

 

demiştir.

 

İddia makamının mütalaasında aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz. Zira iddia makamı mütalaasında sanık Emre *** tarafından ürünlerin alındığını, ürünlerin Berat'a teslim edildiğini iddia etmiştir. Mütalaada ürünlerin Emre **** tarafından teslim alındığı zaten aşikardır. Ancak dosyada ürünlerin müvekkilimiz tarafından teslim alındığına ilişkin hiçbir somut delil yoktur.

 

Sanık Emre *****, müvekkile iftira atmaktadır. Sanık Emre *****'ın suçu tek başına işlediği aşikardır. Müvekkilin hiçbir şeyden haberi olmamıştır. Dosya kapsamında bulunan tüm deliller de zaten suçu sanık Emre'nin işlediğini göstermektedir.

 

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda detaylı olarak  açıklanan nedenlerle;

 

1-) İddia makamının mütalaasına itirazımızın kabul edilmesini

 

2-) Müvekkil hakkında BERAAT kararı verilmesini

 

3-) Aksi kanaatte lehe olan hükümlerin uygulanmasını arz ve talep ederiz. 13.09.2024

 

  

                                                                                                                  AV.GİZEM GÜL UZUN

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com