• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ

                                                      İHTARNAME

 

 

İHTAR EDEN :

MUHATAP        :

 

KONU : Kiralanan taşınmazın ihtiyaç nedeniyle tahliye edilmesine

 

                         dair ihtarımızdır.

 

 

AÇIKLAMALAR :

 

Sayın Muhatap, 

 

Tarafınız ile ''Alaçatı Mah. Akyıldız Prestij Sitesi 5110 Sok. 3B 65 Çankaya/Ankara'' adresinde bulunan taşınmaza ilişkin kira sözleşmesi 16.06.2022 tarihinde yapılmış ve sözleşme bitiş tarihi 16.06.2023 tarihi olarak belirlenmiştir. İhtar edenin üzerine kayıtlı iki gayrimenkul bulunmaktadır, ihtar edenin kendisi başkaca bir konutta kirada oturmaktadır. İhtar edenin üzerine kayıtlı diğer konutun ikamet adresi ''Yıldız Sok. Ata Gol Kuleleri C Blok Kat:4 No:16'' 'dır. İhtar eden, kendisi kirada oturduğu için ''Yıldız Sok. Ata Gol Kuleleri C Blok Kat:4 No:16'' adresine kendisi oturmaya karar vermiştir. Orada kiracı olarak bulunan kiracı ile de görüşmüş ve kiracı sorunsuz şekilde evi tahliye edeceğini beyan etmiştir. 

 

İhtar eden ********* Mır'ın *************** TC kimlik numarasına sahip ************Mır isimli oğlu bulunmaktadır. ********* Mır, ihtar edenin bakmakla yükümlü olduğu kişilerden biridir. İhtar eden, tarafınızın şu an kirada oturduğu 'Alaçatı Mah. Akyıldız Prestij Sitesi 5110 Sok. 3B 65 Çankaya/Ankara'' adresine kendi oğlunu oturtmak istemektedir. Diğer gayrimenkule ise muhatap kendisi oturacaktır. İhtar edenin bu iki taşınmaz dışında üzerine kayıtlı başkaca gayrimenkulü bulunmamaktadır.

 

Tarafınıza evin ihtiyaç nedeniyle tahliye edilmesi gerektiği hususunda defalarca sözlü uyarı yapılmış ama bu uyarıların hiçbirisi tarafınızca dikkate alınmamıştır. Halihazırda muhatabın kendi mülkü olmasına rağmen oğlu kendisine yaşayacak bir yer bulamamaktadır ve ihtar edenin de üzerine kayıtlı başkaca gayrimenkulü yoktur. Tarafınızdan başka bir ihtar ve ihbara gerek olmaksızın taşınmazı DERHAL tahliye etmenizi isteriz. Taşınmazın tesliminde demirbaş eşyalar size ne şekilde teslim edildiyse o şekilde teslimi gerekmektedir. Taşınmazın sapasağlam teslimi gerekmektedir. Aksi halde her türlü yasal yola başvurulacaktır. Taşınmaz tahliye edilmezse aleyhinize ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açılacağı, yargılama giderleri, karşı vekalet ücreti ile diğer tüm masrafların işleyecek olan yasal faizi ile birlikte tarafınıza yükletileceği hususları ihtar olunur.

 

 

Sayın Noter, iş bu ihtarname üç nüshadan ibaret olup; bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafımıza verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.

 

                                                                                                             İHTAR EDEN

                                                                                                          ********* MIR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ-İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com