• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Evlilik Birliğinin Temelden Sarsılması

KONU: Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma dava dilekçemizin ibrazı ile birlikte ihtiyati tedbir talebi, nafaka, tazminat ve ziynet eşyaları yönünden talebimizdir.

AÇIKLAMALAR:

Müvekkil ile davalı 29.08.2021 tarihinde nişanlanmış olup tarafların isteme, söz ve nişanları aynı gün gerçekleşmiştir. Tarafların nikah akdi ise 23.01.2022 tarihinde gerçekleşmiş, aynı gün de düğün merasimi olmuştur. Tarafların birlikte geçirdiği bir yıl üç aylık süreç müvekkilin yaşam enerjisini söndürmüş, davalı kusurlu eylemleriyle müvekkili hayattan bezdirmiş ve evlilik birliğinin çekilmez bir hal almasına sebebiyet vermiştir.

1-MÜVEKKİL, DAVALIYI DOĞRU DÜZGÜN TANIMA FIRSATI BULAMADAN EVLENMİŞTİR.

Müvekkil, davalı ile evlenmeden önce iş aramıştır. Bu süreçte de instagram uygulaması üzerinden ''kayseriişilanları'' adlı bir sayfayı takip etmektedir. Bu sayfada iş arayan kişiler ne tür bir iş aradığını yazmaktadırlar. Davalı da müvekkili görünce müvekkile instagram adı verilen sosyal medya uygulaması üzerinden mesaj göndermiştir. Dolayısıyla müvekkilimiz, davalıyı sadece ve sadece duygusal ilişki içerisinde tanımak zorunda kalmıştır. Müvekkilimiz davalıyı, arkadaş ortamında akraba ortamında iş ortamında tanıyamamış olup davalı gerçek yüzünü müvekkilimizden profesyonel bir şekilde saklamıştır.

Tarafların nişan tarihi 29.08.2021 olup düğün tarihi ise 23.01.2023 tarihidir. Tarihlere da bakıldığı zaman da anlaşılacağı üzere nişan süresi için oldukça kısa bir süre sadece ve sadece 4 ay geçmiştir. Müvekkilimiz ve ailesi nişanlılık süresinin daha uzun olmasını istemişler ancak davalı ve ailesi ''Hayırlı iş uzatmaya gelmez'' diyerek düğünü aceleye getirmişlerdir.

Davalı ve ailesinin düğünü bu denli acele ettirmesinin sebebinin ise davalının müvekkili kendisiyle ilgili esaslı niteliklerde yanılttığı ve bu önemli hususların müvekkil tarafından öğrenilmesinin istenmemesi olduğunu düşünmekteyiz. Zira davalı, şiddete meyilli, her gittiği yerde kavga ve tartışma çıkaran öfke kontrolü olan bir kişiliktir. Dilekçemizin ilerleyen aşamalarında bu hususa daha detaylı şekilde değineceğiz.

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com