• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Asliye Ceza Mahkemesi Beyan Dilekçesi Örneği 2024

                                       KAYSERİ 19.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE

 

 

 

DOSYA NO : 2023/** E.

 

MÜŞTEKİ-SANIK : *********

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

KONU : 08.03.2024 tarihli duruşma tutanağının gereğinin yerine getirilmesi ve birtakım beyanlarımız hk.

 

AÇIKLAMALAR :

 

Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasının 08.03.2024 tarihli duruşmasında tarafımıza rampa fotoğraflarının sunulması için gelecek celseye kadar süre verilmiştir, verilen süre içinde gereğini yerine getiriyoruz, fotoğraflar ektedir.

 

MÜŞTEKİ SANIK MEHMET ************ VERMİŞ OLDUĞU BEYANINDA;

 

''Onur çocuğunu almak istediği gün bana da gelir misin deyince bizim evde oldukları için bende kabul ettim. O esnada Onur ile ******** çocuğun teslimi hususunda telefonda konuşuyorlardı. Onur'un eski eşi ******* aşağı indi. Sen kimsin niye geldin dedi. Bende kendisine Meral'in babası olduğumu söyledim. Bana sen badigard mısın dedi. Ben hemen uzaklaştım oradan çocuğun teslimi yaklaşık on beş dakika sürdü. Onur önde arkasında da iki üç bayan ve sanık ****** bana sen kimsin dedi. Ben Mehmet ******'ım ve sarızlıyım, dedim. Onur gidince bende ona doğru baktım. ******* yanıma gelip direk itti, itmesi neticesinde üç dört kez yuvarlandım. O esnada Onur ve yanında bulunan bayanlarda yere düştüler, ben buna istinaden ben *********'in yakasından tutup çektim ve kaldırdım. Onur dan çocuğu aldılar, ben kesinlikle iddianamede belirtilen tehdit içeren cümleleri sarfetmedim, bu esnada *** Onur'a sen dur çocuğu ben getireceğim dedi.'' demiştir.

 

Sayın Mahkemenizin de dikkatini çekecek olursa Mehmet ***** çocuk teslimi sırasında NE İÇİN ORADA OLDUĞUNU BİR TÜRLÜ AÇIKLAYAMAMIŞTIR. Çocuk teslimi anne ve baba arasında olmaktadır. Mehmet ********, *******'un babası olmadığı gibi herhangi bir yakını dahi değildir.

 

Ayrıca *******, Meral isminde birini tanımamaktadır. Mehmet ******, ******'e ''Meral'in babasıyım'' gibi bir ifade kullanmamıştır.

 

Mehmet ******* mahkeme huzurunda vermiş olduğu ifadesinde ''Sarızlıyım'' dediğini ikrar etmiştir. Ne tesadüftür ki olayı gören herkes de Mehmet *******'ın ''Ben Sarızın avşarıyım, seni öldürürüm, senin Kayseri'den adını izini silerim'' demiştir. Sarız kelimesinin Mehmet ********'ın kendi ifadesinde geçmesi tanık beyanlarını da doğrulamaktadır.

 

Ayrıca dosyaya sunmuş olduğumuz rampa fotoğrafları, rampanın eğimli olduğunu göstermektedir. 

 

Kaldı ki tanıklarımızdan ******** ve *********** mahkeme huzurunda vermiş olduğu ifadelerinde açıkça Mehmet ******'ın *********'u tehdit ettiğini beyan etmişlerdir. Yine tanıklar *******'un **********'ı darp etmediğini de beyan etmişlerdir.

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah edilen ve Sayın Mahkemenizce resen göz önüne alınacak diğer nedenlerden ötürü;

 

Müvekkilim K*********n lehine BERAAT kararı verilmesini, müşteki-sanık Mehmet ********'ın ise cezalandırılmasını saygılarımla talep ederim. 15.04.2024

 

 

 

                                                                                                                      AV.GİZEM GÜL UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com