• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA

                          ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

 

İş bu protokol Kayseri 6.Aile Mahkemesinin 2022/*** Esas sayılı dosyasına sunulmak üzere hazırlanmıştır.Protokole göre;

TARAFLAR                        :

 

                                                       

   

 

BOŞANMA HUSUSU         : Her iki tarafta anlaşmalı boşanmayı TMK m.166/3 uyarınca karşılıklı olarak kabul etmişlerdir. Her iki tarafta anlaşmalı boşanmaya ilişkin iradelerini serbestçe açıklamışlardır. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi noktasında her iki tarafta mutabıktır.

 

VELAYET HUSUSU           : Taraflar, 08/07/2018 doğumlu müşterek çocukları Zeynep ******'ın velayetinin baba Ahmet *******'a ait olması hususunda anlaşmaya varmışlardır. Her iki tarafta müşterek çocuğun velayetinin baba Ahmet **********'a bırakılması konusunda mutabıktır.

 

KİŞİSEL İLİŞKİ 

KURULMASI

HUSUSU                                : Taraflar, anne Fikriye *******'ın,  08/07/2018 doğumlu müşterek çocuk Zeynep ******* ile her ayın  birinci ve üçüncü  haftası  cumartesi günü saat 10.00'da başlamak üzere pazar günü akşam saat 18.00 arasında yatılı kalacak şekilde kişisel ilişki kurulacaktır. Yine anne ile çocuk arasında dini ve milli bayramların 2.Günü saat 10.00 ile 3.Günü saat 14.00 arasında yatılı kalacak şekilde kişisel ilişki tesisinin kurulması noktasında anlaşmaya varmışlardır. Her yıl anneler gününde çocuk annenin yanında yatılı kalacak şekilde kişisel ilişki kurulacaktır. Yine her yıl annenin doğum gününde çocuk annenin yanında yatılı kalacak şekilde kişisel ilişki kurulacaktır. Her iki tarafta Fikriye **********'ın müşterek çocukla kişisel ilişkisinin tesisi ve kişisel ilişki tesisinin zamanlamasına yönelik mutabakata varmışlardır.

 

NAFAKA HUSUSU              : Tarafların birbirlerine yönelik tedbir,yoksulluk ve iştirak nafakalarına  ilişkin  herhangi bir  talepleri  bulunmamaktadır. 

 

ZİYNET HUSUSU                : Davalı -birleşen dosya davacısı Fikriye ***** Kayseri 6 Aile Mahkemesinin  2022/*** Esas sayılı  dosyasında talep ettiği  ziynet eşyaları taleplerinden feragat edecektir.Taraflar ileriye yönelik olarak da  birbirlerinden başkaca  ziynet eşyası konusunda taleplerinin  bulunmadığını  kabul ve taahhüt etmişlerdir.

 

TAZMİNAT HUSUSU         : Tarafların birbirlerinden herhangi bir maddi ve manevi  tazminat talepleri  bulunmamaktadır. Ayrıca taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olarak herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden tazminat talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

 

EV EŞYALARI HUSUSU    : Taraflar, evlilik birliği içinde ortak konutta yaşarken kullanmış oldukları ev eşyaları ve taraflara ait şahsi mallara yönelik olarak birbirlerinden işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olarak herhangi bir hukuki ve icrai yolla talepte bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.  

KATKI PAYI VE 

KATILIM ALACAĞI HUSUSU:Tarafların karşılıklı olarak  hiçbir ad altında birbirlerinden katkı payı ve katılım alacağı bulunmamaktadır.

       

 

YARGILAMA GİDERİ 

HUSUSU                                      :Tarafların karşılıklı olarak yargılama gideri talepleri bulunmamaktadır 

VEKALET ÜCRET ALACAĞI

HUSUSU                                     :.Boşanma konusunda her iki davanın kabulü ile vekalet ücret alacakları doğacak olup, kararın kesinleştiği gün itibariyle davalı -birleşen dosya davacısı  Fikriye ********** tarafından Ahmet ********* vekili Av.Aynur ***************'a 17.900 ,00 TL, Yine kararın kesinleştiği gün itibariyle davacı-birleşen dosya davalısı   Ahmet  Özdal  tarafından Av.Gizem Gül Uzun'a  17.900 ,00 TL ödenecektir. Ziynet alacağından feragat nedeniyle  vekalet ücret talebinin bulunmadığını Av.Aynur ************** kabul ve taahhüt etmiştir.

 

CEZA DOSYALARI

HUSUSU                               : Tarafların her ikisi de işbu anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanmasından önce birbirlerine karşı her türlü suç veya kabahat nitelikli fiilleri işlediklerinden bahisle her iki tarafın da hürriyeti bağlayıcı ceza, adli para cezası, güvenlik tedbiri, disiplin hapsi cezası almasını veya ilgili cezaların seçenek yaptırımlara çevrilmesine sebep olabilecek şekilde başlatmış oldukları tüm şikayetlerini geri çekeceklerini kabul ve taahhüt etmektedirler. Taraflardan Ahmet ***********'ın şikayeti üzerine Fikriye ****** aleyhine devam eden Kayseri 7. Asliye Ceza Mahkemesinin 2023/*** E. Sayılı kovuşturma dosyasında ceza davasının düşmesi amacı ile Ahmet ***** tarafından şikayetin geri çekileceği ve ilgili ceza davası sebebiyle Fikriye *****aleyhine herhangi bir tazminat talebinde bulunmayacağı yönünde taraflar serbest iradeleri ile anlaşmaya varmışlardır. Taraflar Ahmet *****'ın, Fikriye *****'ın  babası Mustafa ***** hakkında yaptığı şikayeti geri çekeceği yönünde serbest iradeleri ile anlaşmaya varmışlardır.

 

SONUÇ                                 : İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların boşanma ve boşanmaya ilişkin hususlar ile ziynet eşyaları konusunda  kendi iradeleri ile serbestçe anlaşmaları neticesinde 27/09/2023 tarihinde akdedilmiştir. İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların ileriye dönük olarak birbirlerinden herhangi bir talepte bulunamayacakları şekilde hazırlanmıştır.Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup, iş bu protokol Kayseri 6.Aile Mahkemesinin 2022/*** Esas sayılı dosyasına sunulmak üzere 4 nüsha olarak karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza altına alınmıştır. 28/09/2023

 

   DAVACI                                                                                                                          DAVALI      

  ******************                                                                                                           *****************

 

 

 

 

 

 

VEKİLİ                                                                                                                         VEKİLİ

Av.Aynur *************                                                                                   Av.Gizem Gül Uzun 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA-ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA-ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA-ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA-ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA-ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ-ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMA

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com