• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

 

BOANMANIN SONUÇLARINI DÜZENLEYEN SÖZLEMEDR


Bir taraftan davacı e****** Ö***** ile dier taraftan davalı eE**** Ö***** aaıda belirtilen artlarda anlalardır.

  1. Taraflardan davacı e****** Ö*****’ün “Evlilik Birliinin Temelinden SarsılmıOlması Nedeni” ile davalı eE**** Ö***** aleyhine açmıolduu Boanma Davasında, davalı e, davacı ei ****** Ö*****’ten boanmayı kabul etmektedir.

  2. Her iki taraf da müterek çocukları olan **.**.**** doumlu N** D****’nin velayetlerinin ortak velayet eklinde düzenlenmesini kabul etmektedir.

  3. Boanma sonrası müterek çocuk anne ile birlikte yaamaya devam edecek ve davacı baba ile müterek çocuk arasında kiisel görüme günleri u ekilde düzenlenecektir.

    a) Her Cumartesi günü saat 10.00 ile saat Pazar günü saat 17.00 arası,
    b) Her yıl Ramazan bayramının birinci günü saat 10.00 ile son günü saat 18.00 arası,
    c) Her yıl müterek çocuun okulunun yarıyıl tatilinin ilk haftası pazartesi günü saat 10.00 ile aynı hafta Pazar günü saat 18.00
    d) Her yıl 1 Temmuz saat 10.00 ile 15 Temmuz 17.00 arası ve 15 Austos saat 10.00 ile 30 Austos saat 17.00 arası.

  4. Davacı baba, müterek çocuu için aylık 2.000 TL itirak nafakası ödemeyi kabul ve taahhüt eder. İştirak nafakası her yıl TÜFE ve ÜFE ortalaması oranında arttırılacaktır.

  5. Davacı e****** Ö*****, davalı eE**** Ö*****’e ibu boanma kararının kesinlemesinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile aylık 1.500 TL yoksulluk nafakası ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Belirlenen yoksulluk nafakası, davalı ein ie balaması veya tekrar evlenmesi halinde kendiliinden ortadan kalkacaktır.

  6. Müterek çocuk halen *** Koleji’ne devam etmekte olup, eitim hayatı boyunca bu ve dengi okullarda eitim alacaktır. Müterek çocuk N** D****’nin lise eitim hayatı sona erene kadar eitim ve öretim giderleri (özel okul ücreti, servis, yemek, ders kitapları, kırtasiye) davacı baba ****** Ö***** tarafından karılanacaktır. Davalı ein ie balaması halinde müterek çocuun eitim ve öretim giderleri taraflarca yarı yarıya karılanacaktır.

  7. Davacı e****** Ö*****, ibu boanma davasının kesinlemesinden itibaren en geç **.**.2032 tarihine kadar, müterek çocuk N** D**** adına açılacak banka hesabına, 300.000 TL’nin paranın yatırıldıı tarihteki güncellenmirayiç deeri karılıını nakden ve peinen yatırmayı kabul, beyan ve taahhüt eder. 300.000 TL’nin güncellenmesinde, hesaplama boanma kararının kesinleme tarihinden, paranın yatırıldıı tarihe kadar olan TÜFE ve ÜFE artıoranları esas alınarak yapılacaktır.

  1. Davacı ****** Ö*****, tarafların müterek çocuu N** D**** için ****** Sigorta A..’nin sigortalayan olduu ....... Poliçe numaralı salık sigortasını her yıl yenileyeceini ve sigorta primlerini müterek çocuk reit olana kadar ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

  2. Taraflararasındayarıyarıyahisseliolan*****ili,******ilçesi,******mahallesi,* pafta, ** ada, **** parsel, **** no’lu baımsız bölümünde bulunan taınmaz, ibu boanma davasının kesinlemesinden itibaren beyıl süre ile davalı eE**** Ö***** ile müterek çocuk tarafından kullanılmaya devam edilecek ve davacı ebu beyıllık süre için davalı eten kira, kullanma bedeli vb. gibi hiçbir ad altında bir bedel talep etmeyecektir. Bu süre içinde taınmazın aylık sabit giderleri (elektrik, su, doalgaz, aidat) davalı eE**** Ö***** tarafından karılanacaktır. Davalı ein tekrar evlenmesi halinde, kullanma hakkı sona erecektir.

10.Yukarıda 8. maddede belirtilen taınmaz, ibu boanma kararının kesinlemesinden 5 yıl sonra rayiç bedeli üzerinden satıa çıkarılacak ve satıbedelinden devir masrafları (vergi, harç, komisyon vs) ve taınmaza ilikin tüm borçlar düüldükten sonra kalan bedel taraflar arasında yarı yarıya paylaılacaktır. Tarafların taınmazın rayiç bedeli üzerinde anlaamaması halinde, her iki taraf da taınmazın deer tespiti için SPK onaylı rapor alacaını ve bu raporların ortalamasının taınmazın rayiç deeri olarak belirleneceini kabul, beyan ve taahhüt eder. Satıın gerçeklemesi ile birlikte taınmaz, hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın, davalı eE**** Ö***** tarafından tahliye edilecektir.

11.Her iki taraf da aile konutundan kendilerine ait kiisel malları ile menkul mallarını almıolup, birbirlerinden edinilmimallara katılma rejimi kapsamında katılma alacaı, deer artıpayı alacaı ya da herhangi baka bir alacak talebinde bulunmayacaklarını, bu alacaklarının tamamından feragat ettiklerini kabul ve taahhüt ederler.

12.Bu boanma Protokolü dıında davalı ekendi ve müterek çocuu adına davacı einden nafaka ile tazminat talebinde bulunmayacaı gibi, davacı ede kendi adına davalı einden nafaka ile tazminat talep etmeyecektir. Taraflar birbirlerinden bu sözlemede yazılanlar dıında baka bir hak talep etmeyeceklerdir.

13.Her iki taraf da birbirlerinden mahkeme masrafı ile avukatlık ücreti adı altında herhangi bir talepte bulunmayacaktır.

İşbu (13) maddelik sözleme ****** Ö*****’ün ei, E**** Ö***** aleyhine açmıolduu boanma davasına sunulmak üzere hazırlanan boanmanın sonuçlarını düzenleyen sözlemedir. **.**.20**

DAVACI EŞ                                                                                        DAVALI E

****** Ö*****                                                                                      E**** Ö*****

 

https://studio.youtube.com/video/clNGqWMr7GY/edit

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com