• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Tehdit ve Şantaj Suçu Şikayet Dilekçesi Örneği

TARSUS 4.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2020/*** E.

 

KATILAN: D**** G***** T****

VEKİLİ : AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

 

SANIK : B**** T****

 

KONU : Birtakım beyanlarımızdan ibarettir.

 

 

AÇIKLAMALAR :

 

Müvekkil ile B**** T**** 5 yıllık evlilik birliğinden sonra Tarsus 1.Aile Mahkemesi 2019/*** Esas sayılı dosya kapsamında boşanmışlardır. B**** T****, boşanma davasının devam ettiği süreçte müvekkile karşı şantajda bulunmuştur. Müvekkilden kendisine 50 bin TL para vermesini istemiş ve eğer müvekkil parayı vermezse; müvekkili iftiraya maruz bırakacağını, müvekkilin iş yerine giderek rezillik çıkartacağını söylemiştir. B**** T**** daha öncesinde de müvekkilin ikinci evliliğinin olmasını çirkin bulmuş ve ''senin ikinci evliliğin, seni rezil edeceğim, insan içine çıkamayacaksın'' şeklinde söylemlerde bulunmuştur.

 

Gıda mühendisi olan müvekkil, B**** T****'ın bu söylemlerini işitince, şeref ve saygınlığına zarar gelmesinden korkmuş ve 03.08.2019 günü polis merkezine giderek şikayette bulunmuştur.

 

Tarsus 1.Aile Mahkemesi 2019/*** sayılı dosya kapsamına bakarsak; B**** T****'ın müvekkile karşı sık sık bu tarz söylemlerde bulunduğunu görebiliriz. Zaten söz konusu dosyada müvekkil tali kusurlu bulunurken sanık B**** T**** asli kusurlu bulunmuştur. Sanığın bu tarz eylemlerde bulunacak karakter yapısına sahip olduğu aşikardır. 

 

 

SONUÇ VE İSTEM :

 

Yukarıda açıklanan ve re'sen gözetilecek diğer nedenlerle; Sayın Mahkemenizde sanık hakkında santaj suçundan mahkumiyete karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz.17.12.2022

 

 

 

KATILAN VEKİLİ

 

             AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com