• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Özel Hayatın Gizliliğini İhlal KYOK İtiraz Dilekçesi Örneği

 

KAYSERİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNE

 

SORUŞTURMA NO2023/****

MÜŞTEKİ                :
VEKİLİ 
                   : Av. Gizem Gül UZUN

                                     Adres: Sahabiye, Teoman Sk. Avukatlar İş Hanı No:9/501 Kat:5, 38100 Kocasinan/Kayseri

ŞÜPHELİ                  :

KONU                       Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2023/***0 Soruşturma, **.**.20** tarih ve 2023/***** karar sayılı kararı ile verilen Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararına itirazlarımızın sunumudur.

SUÇ                           : Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek

AÇIKLAMALAR    :

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmuş olduğumuz **.**.20** tarihli şikayet dilekçemiz üzerine şüpheli hakkında başlatılan 2023/**** soruşturma numaralı dosyamızda **.**.20** tarihinde 2023/***7 sayılı karar ile; şüphelinin başka şekilde delil elde etme imkanının olmaması ve o an şikayetini ileteceği mercilere ulaşmakta güçlük olduğu ve bu sebeple işlenen suçun hukuka uygun olduğu gerekçesiyle Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karar verilmiştir. İşbu karar usul ve yasaya aykırı olup bu hususta itirazlarımızı sunma gerekliliğimiz hasıl olmuştur. Şöyle ki;

Şikayet dilekçemizde belirttiğimiz üzere; şüpheli sadece boşanma davasını kazanmak, kendisini haklı göstermek ve tazminat ödememek adına bu suçu işlemiştir. Ayrıca şüpheli, müvekkilimizin haberi olmadan planlı ve sistematik bir şekilde izinsizce ses kaydı almıştır. Somut olayımızda şüpheli, daha müvekkil ile konuşmadan önce ses kaydı almayı kafaya koymuştur. Şüpheli, ses kaydını müvekkilden izinsiz, habersiz ve planlı bir şekilde almış ve kaydetmiştir.

Ceza Muhakeme Kanunu'na göre; şüphelinin işlediği suç sadece hukuka uygun şekilde elde edilmiş delillerle ispat edilebilmektedir. Hukuka aykırı elde edilerek ceza davasında kanıt olarak ileri sürülen deliller hakim tarafından reddedilir. Somut olayımızda ses kayıtlarının kandırma ve aldatma ürünü olduğu, hiçbir şekilde hukuki geçerliliğinin olmadığı açıkça görülecektir.

Ayrıca ses kaydı alma suçunun hukuka uygun olmasının şartları; kişinin bir suçla karşı karşıya kalması veya saldırı altında olmasıdır. Bu hususlar dışında alınan ses kaydı hukuka uygun kabul edilemeyecektir. Aynı zamanda bu durumların ani olarak kişinin başına gelmiş durumlar olması gerekmektedir. Somut olayımızda şüpheli ses kaydı alacağını çok öncesinden planlamış ve müvekkili kandırarak işbu ses kaydını alabilmiştir. Sayın Mahkemenizce de bilineceği üzere bir kimsiye kandırmak suretiyle aleyhine konuşturmak ve bu konuşmaların ses kaydını alarak delil sunma amacıyla ses kaydının alındığını söylemek hukuka ve ahlaka aykırıdır.

Ayrıca ses, fotoğraf veya video kaydı yapan kişinin, işlenen suç nedeniyle o anda kolluk güçlerine başvurma imkanından yoksun olması gerekir. Kolluk güçlerine başvurarak kanıtların elde edilmesi mümkünse yapılan kayıtlar hukuka aykırı hale gelir. Somut olayımızda şüpheli, müvekkile yalan beyanlarda bulunmak suretiyle kandırmış ve daha sonrasında müvekkilin haberi olmadan konuşmayı istediği noktaya çekerek ve müvekkile tam istediği şeyleri söyleterek ses kaydını almıştır. İşbu sebeple bu ses kaydı hukuka uygun kabul edilemeyecektir.

Arz ve izah olunan sebepler ile itirazımızin kabulüyle, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın **/**/20** tarihli 2023/**** Soruşturma, 2023/****7 Karar numaralı kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasına ve şüpheli hakkında KAMU DAVASI AÇILMASINA KARAR VERİLMESİNİ saygılarımızla vekaleten talep ederiz.

Sonuç ve İstem : Yukarıda açıklanan nedenler ve resen gözetilecek hususlar çerçevesinde; 1) İtirazımızın KABULÜNE,

2) İlgili dosya hakkında iddianame düzenlenerek KAMU DAVASI AÇILMASINA KARAR VERİLMESİNİ,

saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz. **.**.20**

 

Karara İtiraz Eden Müşteki Vekili

Av. Gizem Gül UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com