• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Mühür Bozma Suçu Savunma Dilekçesi Örneği

[Adınız Soyadınız]

[Adresiniz]

[Tarih]

 

Sayın [Mahkeme Adı]

[İlgili Mahkeme Başkanının Adı]

[Adresi]

 

Dava No: [Dava Numarası]

 

Konu: Mühür Bozma Suçu Savunma Dilekçesi

 

Sayın Mahkeme Başkanı,

 

Ben, [Adınız Soyadınız], yukarıda belirtilen dava numarası ile hakkımda açılan "mühür bozma suçu" suçlamasına karşı savunma yapmak amacıyla bu dilekçemi sunmaktayım.

 

Öncelikle belirtmek isterim ki, iddia edilen suçu işlemiş değilim. Mühür bozma eylemi, kasıtlı olarak ve kötü niyetle bir mühür veya mühür benzeri bir işareti bozmak, değiştirmek veya yok etmekle ilgili bir suçtur. Ancak ben böyle bir eylemde bulunmamışımdır.

 

İddianamede bahsedilen olayla ilgili olarak, tamamen yanlış bir bilgi veya anlama hatası olabileceğini düşünmekteyim. Benimle ilişkilendirilen mühür bozma olayıyla ilgili elimde herhangi bir delil veya kanıt yoktur. Olayın gerçekleştiği tarih ve mekanla ilgili elimde hiçbir belge veya kayıt yoktur. Ayrıca, güvenlik kameraları veya diğer kayıtların incelenmesi durumunda, masumiyetimin ortaya çıkacağına inanmaktayım.

 

Bu bağlamda, olayın yaşandığı tarihte benim o bölgede bulunmadığımı ve söz konusu mühür bozma eylemiyle hiçbir ilgim olmadığını belirtmek isterim. Olayın gerçekleştiği yer ve zamanla ilgili kesin bilgilere ulaşmak için adil bir soruşturma yürütülmesini ve tüm mevcut delillerin titizlikle incelenmesini talep ediyorum.

 

Hukuki süreçteki tüm haklarımı kullanacağımı ve hakkımdaki bu suçlamayı kanıtlamakla yükümlü olan savcılığın delilleri sunmasını beklediğimi belirtmek isterim.

 

Sonuç olarak, masumiyetimin kanıtlanıncaya kadar tarafımdan yapılan bir suçu kabul etmeyeceğimi ve hakkımdaki iddiaların dayanağı olan somut delillerin sunulmasını talep ediyorum. Adil yargılanma hakkıma saygı gösterilmesini ve gerçekleri aydınlatmak adına gereken adımların atılmasını diliyorum.

 

Saygılarımla,

 

[Adınız Soyadınız]

[İmzanız]

 

--------------------------------

 

[Adınız Soyadınız]

[Adresiniz]

[Tarih]

 

Sayın [Mahkeme Adı]

[İlgili Mahkeme Başkanının Adı]

[Adresi]

 

Dava No: [Dava Numarası]

 

Konu: Mühür Bozma Suçu Savunma Dilekçesi

 

Sayın Mahkeme Başkanı,

 

Ben, [Adınız Soyadınız], yukarıda belirtilen dava numarası ile hakkımda açılan "mühür bozma" suçlamasına karşı savunma yapmak amacıyla bu dilekçemi sunmaktayım.

 

Öncelikle, iddia edilen suçlamayı reddettiğimi ve mühür bozmak gibi bir kastımın olmadığını belirtmek isterim. Olayın meydana geldiği tarih ve saatlerde benimle ilgisi olmayan bir yerde bulunduğumu ve söz konusu mühürün bozulmasına dair herhangi bir faaliyette bulunmadığımı beyan ederim.

 

Dava konusu olan mühür bozma olayının gerçekleştiği yere dair elimde herhangi bir delil ya da tanıklık bulunmamaktadır. Bu sebeple, söz konusu olaya şahitlik edebilecek herhangi bir kişinin ifadesinin alınmasını talep ederim.

 

Ayrıca, benimle ilgisi olmayan bir olayda tarafımdan suçlanmamın nedeni hakkında bir açıklama yapılmamıştır. Adil bir yargılanma süreci için, tarafıma isnat edilen eylemin nasıl işlendiği, delillerin ne olduğu ve neden benimle ilişkilendirildiği konusunda ayrıntılı bir bilgi sunulması gerekmektedir.

 

Bu noktada, adil bir soruşturma yürütülmesi ve gerçeklerin aydınlatılması için güvenlik kameralarının kayıtlarının incelenmesini ve benzer durumlardan dolayı daha önce yaşanan benzer olayların araştırılmasını talep ediyorum. Bu sayede gerçek faillerin tespit edilmesi ve masum bir kişinin haksız yere suçlanmasının önüne geçilecektir.

 

Sonuç olarak, benim mühür bozma eylemi ile ilgim bulunmamakta olup, bu konudaki suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Adil yargılanma hakkıma saygı gösterilmesini ve gerçekleri aydınlatmak adına gereken adımların atılmasını diliyorum.

 

Saygılarımla,

 

[Adınız Soyadınız]

[İmzanız]

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com