• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Mal Paylaşımı Davası Cevaba Cevap Dilekçesi Örneği

                                          VAN 1.AİLE MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2024/*** E.

 

DAVACI : ***************

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

DAVALI : *********

 

VEKİLİ : *************

 

KONU : Cevaba cevap dilekçesinin ibrazından ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR :

 

1.Davalı, dava dilekçesinde vakıaların hangi deliller ile ispat edilmediğini iddia etmişse de bu iddia asılsız ve mesnetsizdir. Tarafımızca delil sunma süresi içerisinde tüm deliller ibraz edilecektir. Dava dilekçesinde tüm unsurlar bakımından eksiksizdir. Dolayısıyla davanın kabulüne karar verilmelidir.

 

2.Davalı, cevap dilekçesinde hem müvekkilimizden kaynaklanan sebeplerle evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini iddia etmiş hem de müvekkilin tek yönlü karar aldığını iddia etmiş, kendi içerisinde büyük bir çelişkiye düşmüştür. Madem evlilik birliğini çekilmez hale getiren müvekkildir, o zaman davalı neden müvekkilin tek yönlü karar aldığını iddia etmiştir sorusunun cevabını Sayın Mahkemenizin takdirine bırakıyoruz. Ayrıca davalının da bizzat beyan ettiği gibi Van 1.Aile Mahkemesi 2024/*** E. Sayılı dosyada davacı olan müvekkildir.

 

3.Davalı, sırf yargılama içerisinde haksız menfaat elde etmek amacıyla yalan beyanlarda bulunmaktadır. Davalı, 16 *** ** plaka sayılı aracın kişisel eşyalar ile alınmadığını iddia etmiştir, bu iddia asılsız ve mesnetsizdir. Tarafımızca bahse konusu aracın takılar, ziynet eşyaları ile alındığına ilişkin birçok delil bulunmaktadır. Ayrıca bu husus tanık beyanlarıyla da ispat edilecektir.

 

Davalı, sadece ve sadece arabayı müvekkil alamasın diye kendisinin evlilik birliğinden önceki birikimiyle araba aldığını asılsızca iddia etmiştir.

 

Tarafların evliliği dolayısıyla davacı kadına 33 adet çeyrek altın, 1 tam altın, 2 yarım altın ve 46.000 TL para takılmıştır. Bu takılarla 16 *** ** plaka sayılı Fiat marka 2010 model araç alınmıştır. Arabanın alındığı tarihte yani 2021 yılında araba 68.000,00 TL'ye alınmıştır. Sayın mahkemenizce de bilindiği üzere düğünde takılan takılar kim tarafından takılmış olursa olsun ve kimin üzerine takılmış olursa olsun kadına bağışlanmış sayılmaktadır. Yine Yargıtay’ın güncel kararlarına göre düğünde takılan takılar bozdurulmuş, ev veyahut araba alınmış ise erkek, takıların geri verilmemek üzere verildiğini ispat edemediği takdirde ev veyahut araba kadına ait olacaktır. Müvekkilimiz, işbu takıları geri almak üzere davalıya vermiştir. Düğünde takılan altın, ziynet ve paraların tamamı davacı kadına takılmış olduğundan söz konusu değerler davacı kadının kişisel malı niteliğindedir. Dolayısıyla davacı kadının ziynet eşyaları ve paraları ile alınan dava konusu 16 *** ** plakalı araç davacı kadının kişisel malı niteliğinde olduğundan aracın öncelikle aynen iadesini, bu mümkün olmadığı takdirde karar tarihine en yakın tespit edilecek piyasa değerinin davalıdan alınarak davacıya verilmesini talep ederiz.

 

4.Davalı, klima ve diğer beyaz eşyaların hepsinin evlilik birliği içerisinde kendisi üzerine çekilen kredilerle alındığını beyan etmiştir. İddia etmiştir değil, beyan etmiştir diyoruz. Davalı, bahse konu tüm eşyaların evlilik birliği içerisinde alındığını gayet güzel bir şekilde ikrar etmiştir.

 

Evlilik birliği içerisinde alınan mallar, nikah akdinden sonra alınan mallar, eşyalar edinilmiş mal sayılmaktadır. Dolayısıyla bu eşyalarda müvekkilin hakkı bulunmaktadır.

 

5.Davalı, sırf yargılama içerisinde haksız menfaat sağlamak maksadıyla çok aşikar şekilde yalan beyanlarda bulunmaktadır. Bu hususu şuradan çok açık şekilde anlıyoruz.

 

Davalı, cevap dilekçesinin 4.maddesinin 3.paragrafında arabanın, evlilik birliği öncesi birikimiyle aldığını iddia etmiştir.(YALAN BEYANDA BULUNARAK)

 

Yine davalı, cevap dilekçesinin 4.maddesinin 6.paragrafında müvekkilimizin ziynet eşyalarını ve diğer değerli takılarını yanında götürdüğünü iddia etmiştir. Madem davalı, arabayı evlenmeden önceki kişisel birikimiyle almıştır neden bilinçli şekilde müvekkilin ziynet eşyalarını yanında götürdüğüne bizzat kendisi değinmiştir sorusunun cevabını Sayın Mahkemenizin takdirine bırakıyoruz.

 

Müvekkilimiz, davalı adam tarafından evden kovulmuştur. Hayatın olağan akışında evden kovulan bir kadın, yanında da çocuğunu alarak giden bir kadın evden doğru düzgün hiçbir şey alamadan çıkacaktır. Davalı, ısrarla müvekkil araba üzerinde hak iddia edemesin diye yalan beyanlarda bulunmaktadır. Bahse konu araç, düğünde takılan takılar ile alınmıştır. Kaldı ki bu durum çok da garipsenecek bir durum değildir. Yeni evli çiftlerin çoğunda takılar ile araba alınmaktadır, tıpkı somut olayda olduğu gibi.

 

6.Davalı, evlilik birliği boyunca müvekkile karşı cimri ve pinti tutum ve tavır sergilemiştir. Ayrıca davalı, evlilik birliği devam ederken müvekkilden sakındığı paraları biriktirdiğini zaten kendisi beyan etmiştir.

 

Tarafımızca dava dilekçesinde yazılan kişisel eşya niteliğindeki eşyalar zaten kişisel eşyadır.

 

Evlilik birliği içerisinde alınan her şey edinilmiş maldır. Tasfiyeye konu edilmesini talep ediyoruz.

 

7.Davalı, cevap dilekçesinde çeyiz eşyalarının evde bulunduğunu ve iade edebileceğini kendisini iyi niyetli biri olarak gösterircesine iddia etmiştir. Davalının önce bir baba olarak küçük yaştaki müşterek çocuğunun eşyalarını, oyuncaklarını vermesi gerekmektedir.

 

DELİL TESPİTİ TALEBİMİZ

 

HMK.m.400 vd hükümleri gereği kişisel eşyalar açısından davalı erkeğin mal kaçırma eylemlerinin önlenmesi, delillerin yok olması sonucu davacı kadının hakkını ileri sürmesinin önemli ölçüde güçleşmesi olasılıklarının önlenmesi açısından ivedilikle Örnekköy Mah. ***********1 Karşıyaka / İZMİR adresinde bulunan ortak konuttaki Vestel Flora Doğa 242 Wifi A++ 24000 BTU Inverter duvar tipi klima, Samsung marka beyaz ankastre fırın, Samsung marka beyaz ocak, Samsung marka dört programlı 13 kişilik beyaz bulaşık makinesi, Samsung marka 11 kg Eco Bubble Dijital Inverter Motor Beyaz çamaşır makinesi, vestel marka ütü, adet perde, üç adet halı, kahve makinesi ve mutfak eşyaları, ve Samsung marka dizüstü bilgisayarın nevi, cins, adet ve değerinin tespit edilmesini talep ederiz. 

 

HUKUKİ NEDENLER  : TMK, HMK, TBK ve yasal sair tüm mevzuat 

 

HUKUKİ DELİLLER  :

 

1-Van 1.Aile Mahkemesi, 2024/*** E. Sayılı boşanma dosyası ve dosyada mevcut olan tüm deliller- celbi gerekir.

2- Nüfus kayıt örneği, evlilik bilgileri

3- Sosyal ve ekonomik durum araştırması

4- Tanık beyanları: Ziynet eşyaları ile araba alındığı, evlilik birliği içerisinde beyaz eşya alındığı, davalının birikim yaptığı, müvekkilin evden eşya alamadan ayrıldığı hususları

Takılara ilişkin fotoğraflar ve video kayıtları

5- Davalı erkeğin, evlilik birliği içerisinde ödediği kredilerin tespiti ve dökümlerinin ilgili bankalardan celbi

6- Keşif, Bilirkişi

7- Davalıya ait 16 *** ** plaka sayılı araç kaydı ve trafik bilgileri- celbi gerekir.

8- SMS, WhatsApp kayıtları, ses ve görüntü kayıtları, İnstagram, Facebook, Twitter ve sosyal medya kayıtları ve paylaşımları

9- Gelir İdaresi Başkanlığı, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak davalı adına kayıtlı tüm menkul ve araçlara ait bütün bilgi ve belgeler istenildiğinde dosyaya girecek bilgi ve belgeler

10- Davalı erkeğin banka hesap bilgileri, kazançları, döviz, mevduat, altın vb. Yatırım hesap bilgileri- VAKIFBANK Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

AKBANK Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

GARANTİ Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

FİNANSBANK Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

HALK BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

TEB BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

ANADOLU BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

ŞEKER BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

ZİRAAT BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

DENİZ BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

ING BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

FİBA BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

İŞ BANKASI Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 3 yıllık)

Türkiye Noterler Birliği'ne müzekkere yazılarak belirtilen araçların trafik ve tescil bilgilerinin celbini talep ederiz. 

Karşı tarafın delil sunmasına karşılık delil sunma hakkımızı saklı tutmak kaydıyla yasal sair tüm deliller

11- Davalı erkeğin Türkiye İş Bankası TR50 0006 ************** IBAN nolu Hüseyin ****** hesabı bankalarda mevcut olan döviz, vadeli hesap, altın vb. tüm banka hesap hareketlerinin celbini talep ederiz. Yine davalı erkeğin hangi bankalarda birikim yaptığı tarafımızca bilinemediğinden aşağıda belirtmiş olduğumuz tüm bankalara müzekkere yazılarak davalı erkeğe ait tüm hesaplara tedbir konulmasını ve bloke konulmasını talep ederiz.

12- Kanuni ve takdiri tüm deliller. 

 

SONUÇ VE İSTEM  : Yukarıda arz ve izah olunan ve Sayın Mahkemeniz tarafından re'sen göz önünde bulundurulacak nedenlerle, DAVAMIZIN KABULÜ İLE

A- HMK.m.107 hükümleri gereği asgari 500,00 TL dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte TL artık değere katılma alacağının davalıdan alınarak davacıya verilmesi,

B- Davacı kadına ait kişisel eşyaların aynen iadesini bu mümkün olmadığı takdirde HMK.m.109 hükümleri gereği asgari 500,00 TL dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte kişisel eşyaların bilirkişi marifetiyle hesaplanmak üzerekarar tarihine en yakın tespit edilen kişisel eşya bedelinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,

C- HMK.m.400 VD hükümleri gereği DELİL TESPİTİ TALEBİMİZİN KABULÜ İLE kişisel eşyalar açısından davalı erkeğin mal kaçırma eylemlerinin önlenmesi, delillerin yok olması sonucu davacı kadının hakkını ileri sürmesinin önemli ölçüde güçleşmesi olasılıklarının önlenmesi açısından ivedilikleÖrnekköy Mah. ********* Karşıyaka / İZMİR adresinde bulunan ortak konuttaki Vestel Flora Doğa 242 Wifi A++ 24000 BTU Inverter duvar tipi klima, Samsung marka beyaz ankastre fırın, Samsung marka beyaz ocak, Samsung marka dört programlı 13 kişilik beyaz bulaşık makinesi, Samsung marka 11 kg Eco Bubble Dijital Inverter Motor Beyaz çamaşır makinesi, vestel marka ütü, adet perde, üç adet halı, kahve makinesi ve mutfak eşyaları, ve Samsung marka dizüstü bilgisayarın nevi, cins, adet ve değerinin tespit edilmesini talep ederiz. 

D-İHTİYATİ TEDBİR TALEBİMİZİN KABULÜ İLE 

- 16 *** ** plakalı araç başta olmak üzere davalı erkeğin üzerine kayıtlı tüm taşınır, taşınmaz malvarlıklarına satılamaz ve devredilemez şerhi verilmek suretiyle ihtiyati tedbir konulmasını, davalı erkeğin yukarıda liste halinde belirttiğimiz banka hesaplarındaki tüm döviz, vadeli hesap, altın vb. tüm banka hesaplarına bloke konulmak suretiyle ihtiyati tedbir konulmasına

- Gelir İdaresi Başkanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak davalı adına kayıtlı tüm menkul- gayrimenkul ve araçların 3. Şahıslara devir ve temlikinin önlenmesi için teminat alınmaksızın ihtiyati tedbir konulmasına, 

- Bankalara müzekkere yazılarak, davacıya ait şahsi malları ve katılma alacağı haklarının bir kısmı davalı tarafından 3. Kişilere satılma, devredilme ihtimali bulunduğundan davacının şahsi ve katılma alacağının davalı tarafından davacıdan kaçırılmaması için davalıya ait bütün banka hesaplarına bloke konulmasına,

- Davalı erkeğin Türkiye İş Bankası TR50 0006 *************** IBAN nolu ********* hesabı bankalarda mevcut olan döviz, vadeli hesap, altın vb. tüm banka hesap hareketlerinin celbini talep ederiz. Yine davalı erkeğin hangi bankalarda birikim yaptığı tarafımızca bilinemediğinden aşağıda belirtmiş olduğumuz tüm bankalara müzekkere yazılarak davalı erkeğe ait tüm hesaplara tedbir konulmasını ve bloke konulmasına

D- Yargılama giderleri ve karşı vekalet ücretinin davalı tarafa tahmiline karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz.30.05.2024

 

 

 

 

                                                                                 DAVACI VEKİLİ

                                                                             AV.GİZEM GÜL UZUN

                                     

 

 

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com