• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Konut Dokunulmazlığının İhlali Suçu Şikayet Dilekçesi Örneği

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

 

 

MÜŞTEKİ : T**** İ***(T.C.:***********), 

          Adres: *******************

 

VEKİLİ : AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

 

ŞÜPHELİ : F**** Y*****(T.C.:***********), 

          Adres: *******************

 

KONU : Tehdit, şantaj, kişinin huzur ve sükununu bozma, konut 

                           dokunulmazlığının ihlali suçlarından suç duyurumuzdur.

 

AÇIKLAMALAR :

 

Şüpheli, ''*****************'  adresinde muhasebecilik yapmaktadır. Şüpheli, bu adreste kiracı sıfatıyla oturmaktadır. Bahse konu taşınmaz, **.**.20** tarihinde ********** mesleğini icra eden G**** G****, tarafından satın alınmıştır. Taşınmazın eski mülk sahibi S**** İ*** olup, S**** İ*** taşınmazın satımı için kardeşi müvekkil T**** İ***'e noterden vekaletname vermiştir.

 

Taşınmaz satın alınmadan önce müşteki, taşınmazın yeni maliki G**** G**** ve G**** G****'un babası taşınmazı gezmeye gitmişler ve şüpheliye taşınmazı satın alacakları beyan etmişlerdir. Şüpheli de G**** G****'a ve K**** U***'a taşınmazı derhal boşaltacağını, hiçbir sorun çıkarmayacağını, kira süresinin zaten dolduğunu beyan etmiştir. Hatta ve hatta şüpheli K**** U***'a ''Kızımız da avukatmış, kızımızın da diğer ofiste kira süresi doluyormuş, ben sorun çıkarmadan burayı boşaltırım, merak etmeyin'' şeklinde beyanda bulunmuştur.

 

**.**.20** tarihinde G**** G****, K**** U*** ve vekaleten satış yapan müşteki T**** İ*** bahse konu taşınmaza gitmişlerdir. Bahse konu kişilerin oraya gitmekteki amacı hem taşınmazın tahliye edilmesini istemek hem de ofise yeni alacakları mobilyalar için ölçü almaktır. 

 

K**** U***, şüpheliye ''Kızımın sözleşmesi bu ayın sonunda bitiyor, burayı satın aldık, sizden ricamız en kısa sürede boşaltmanız, biz ofisin içini de yaptıracağız, tadilat işlemleri de var, kızımın işleri yoğun, her gün müvekkil görüşmesi oluyor, işleri aksamasın istiyorum'' şeklinde beyanda bulunmasına rağmen şüpheli birden bağırmaya başlamıştır. Ardından taşınmazın yeni maliki G**** G****'a emrivaki bir şekilde ''Bak şimdi kış günü ofis falan boşaltılmaz, ben 6 aydan önce buradan çıkamam, senin de hesabına bir şeyler gönderirim, burada otururum, sen de şu an kirada olduğun ofiste devam et'' şeklinde beyanda bulunmuştur. G**** G****, şüphelinin bu sözlerine cevaben ''Ben bu taşınmazı satın aldım, yeni malik benim, kira sözleşmenizi yenilemeyeceğim, ben bu ofisi zaten kendim kullanmak için satın aldım'' demesine rağmen şüpheli, ''Ben buradan çıkmıyorum LAN, ne yaparsanız yapın, umurumda bile değil, çıkmıyorum, gidin açın davanızı'' demiştir.

 

Ardından şüpheli, agresif tavırlarını artırmaya devam etmiş ve K**** U***'un üzerine yürümüş ve K**** U***'u itmeye çalışmıştır. Araya bina sakinleri girmeye çalışmış ve şüpheliyi tutmaya çalışmışlardır. Ancak şüpheli zapt edilemez bir hale gelmiş ve bağırmaya devam etmiştir. K**** U***'u defalarca itmeye çalışmış ve tehditler savurmuştur.

 

Şüpheli, eylemlerine devam etmiş ve ardından hukuk bürosu niteliğinde kullanılacak taşınmazı vekaleten satan müşteki T**** İ***'in göğüs kısmını kavramış ve elleriyle sert bir şekilde itmiştir. Müşteki T**** İ***'e binaen ''Ulan sen burayı satarken bana mı sordun, benden izin aldın mı, sana da onlara da gününü gösteririm'' şeklinde beyanda bulunmuştur. Şüpheli, kiracı olarak oturduğu taşınmazın satımı için mülk sahibinin kendisinden izin alması gerektiğini açıkça beyan etmiştir.

 

Şüpheli, başkasının mülkünde rızası olmadığı halde oturmaya devam etmektedir ve devam edeceğini de beyan etmiştir. Bu yüzden şüpheli tarafından konut dokunulmazlığının ihlali suçu işlenmiştir. Ayrıca şüpheli, müştekinin üzerine yürümüş ve müştekiyi darp etmeye çalışmıştır. Şüpheli, G**** G****'a ''Gününüzü görürsünüz'' şeklinde beyanda bulunarak müştekiyi, G**** G****'u ve K**** U***'u açıkça tehdit etmiştir. Tehdit ve şantaj suçlarının da maddi ve manevi unsurları oluşmuştur.

 

Tarafımızca ilgili suçlar oluştuğundan suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur. Ayrıca taşınmazın yeni maliki G**** G**** ve K**** U*** da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

 

 

HUKUKİ DELİL : Tapu senedi, kira sözleşmesi, tanık beyanları, kamera kaydı 

                                                   ve sair her türlü delil

 

HUKUKİ SEBEP : TCK, CMK, TBK, HMK, Anayasa ve sair ilgili mevzuat

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerden ötürü şüpheli F**** Y***** isimli kişi hakkında tehdit, şantaj, konut dokunulmazlığının ihlali, kişinin huzur ve sükununu bozma suçlarından soruşturma yürütülmesini ve kamu davası açılmasını Sayın Savcılığınızdan arz ve talep ederim. 17.12.2022

 

                                                                                                    MÜŞTEKİ VEKİLİ

                                                                                          AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com