• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

İŞVERENE GÖNDERİLEN İHTARNAME ÖRNEĞİ

KAYSERİ      NOTERLİĞİNE

                                                                                                   KAYSERİ

 

İHTAR EDEN          :

 

İHTAR OLUNAN    :

 

KONU                       : SGK iş yerine başlangıç kaydımın geç yapılması, SGK primlerimin eksik yatırılması, fazla çalışma ücretimin ödenmemesi, pandemi dönemi kısa çalışma uygulamasına rağmen belirlenen süreden daha fazla çalıştırılmam ve buna ilişkin ücretimin ödenmemesi, resmi ve dini tatillerde zorla çalıştırılmam ve bu günlere ilişkin işverence herhangi bir ücret ödemesinin yapılmaması, yıllık iznimin kullandırılmaması, 2020 eylül ayına ilişkin ücret alacağımın ödenmemesi, AGİ, çocuk yardımı, ikramiye gibi alacaklarımın yatırılmaması/eksik yatırılması ile işyerinde kıdem tazminatımın ve diğer alacaklarımın tarafıma ödenmemesi için işi bıraktırma amaçlı işverence zorlanmam ve bu sebeple mobbinge maruz kalmam dolayısı ile ile 4857 S.K. 24/2-e maddesi uyarınca iş akdinin haklı feshinin bildirimi ile belirtilen tüm alacaklarımın derhal tarafıma ödenmesinin bildiriminden ibarettir.

AÇIKLAMALAR    :

           Sayın Noter;

           İhtar çektiğim işverene ait işyerinde 01/07/2019 tarihinden itibaren ve kesintisiz olarak çalışmaktayım. SGK sicil numaram: 382120160**** ’tır.

 

·         01/07/2019 tarihinde işbu ihtarda isim ve adresini belirttiğim işverene ait iş yerinde işe başlamama rağmen SGK’ya kaydım çok geç olarak 14/09/2019 tarihinde başlatılmıştır ve çalıştığım süre boyunca bazı gün ve aylarda SGK prim ödemelerinin işverence ödenmemiş veya eksik yatırılmıştır.

 

·         İş yeri giriş-çıkış imza defterinde de açıkça görüleceği üzere günlük ve haftalık çalışma saatlerim 4857 sayılı İş Kanunu’nda belirtilen çalışma süreleri aşmasına rağmen işverence fazla çalışmaya ilişkin ücretlerim ödenmemiştir.

 

·         Pandemi dönemi kısa çalışma uygulamasına rağmen; belirlenen süreden daha fazla çalıştırılmam ve bu süreye ilişkin ücretimin ödenmemesi,

 

·         Resmi ve Dini tatillerde zorla çalıştırılmam ve bu günlerde çalışmama ilişkin ücret ve mesainin işverence tarafıma ödenmemesi,

 

·         İşverence yıllık iznimin kullandırılmamıştır.

 

·         16/09/2020 tarihli 4857 S.K. 24/2-e maddesi uyarınca iş akdinin haklı fesih ile birlikte Eylül ayının 16 sına kadar çalışmış olmam karşılığı olan ücret alacağım işverence ödenmesi gerekmektedir.

 

·         İşveren, ücret alacaklarını her ne kadar SGK’ya daha yüksek olarak göstermiş ise de SGK’da belirtilen miktardan daha düşük olarak (2390 TL) ücret alacağım tarafıma eksik ödenmiştir.

 

·         Pandemi dönemi olan 2020 Mart, 2020 Nisan, 2020 Mayıs 2020 Haziran aylarında işverence sadece aylık 800 TL ödeme yapılmış olup geri kalan 1500 TL alacak devlet desteği işsizlik fonundan alınmıştır. Bu dönemde saat 10.00-15.00 arası kısa çalışılması gerekirken bile normal mesai saatinden daha fazla çalıştırıldım. Buna ilişkin tarafıma işverence herhangi bir ödeme yapılmamıştır.)

 

·         AGİ’den bazı aylarda yararlandırılmadım.

 

·         Çocuk yardımı, ikamiye gibi alacaklarım tarafıma ödenmemiştir.

 

·         Kıdem tazminatımın ve diğer alacaklarımın tarafıma ödenmemesi için işi bıraktırma amaçlı işverence zorlandım ve bu sebeple mobbinge maruz kaldım.

 

·         Yukarıda bahsettiğim sebepler dolayısı ile 4857 sayılı İş Kanunun 24/2 -e maddesine göre iş akdini haklı nedenle fesh ediyorum.

 

 

           4857 sayılı kanunun 32. maddesi ‘’ İş sözleşmelerinin sona ermesinde, işçinin ücreti ile sözleşme ve kanundan doğan para ile ölçülmesi mümkün menfaatlerinin tam olarak ödenmesi zorunludur.’’  uyarınca kıdem, ücret, fazla çalışma, hafta tatili, yıllık izin alacağım, AGİ, UBGT, ve sair alacaklarımın hesap edilerek tarafıma ödenmesini talep ediyorum.

 

           İş akdimin feshinin muhatap tarafından kayıtlarına işlenmesini, İşsizlik alacağına da başvuracağımdan dolayı ücretimin ödenmemesinden dolayı iş akdimi fesih ettiğime dair formun SGK kayıtlarına işlenmesini, işsizlik maaşım ile ilgili olarak başvurduğumda, işveren tarafından yanlış bilgi verilmesi ile ilgili olarak bu işsizlik maaşını alamayacak durumda olmam karşısında her türlü, dava, şikâyet hakkımı kullanacağımı da ayrıca ihtar ediyorum.

 

            Ayrıca işveren hakkında SGK’ya yapacağım ihbar ve şikayet hakkımı saklı tutuyorum.

 

Yukarıda bahsetmiş olduğum sebepler dolayısı ile artık dayanacak gücüm kalmadığından dolayı iş akdini fesih etme zarureti hâsıl olmuştur.

Bu şartlarda daha fazla bekleme imkânım bulunmamaktadır. iş akdini haklı fesh hakkımı kullanıyorum.

Bu ihtarımın muhataba tebliğini talep ediyorum.

 

Sayın Noter iş bu ihtarnamenin karşı tarafa tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını, bir nüshasının da tarafıma verilmesini talep ederim. 16/09/2020

 

                                                                                                          İHTAR EDEN

                                                                                              

*************

 

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com