• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

İş Kazasından Kaynaklı Maddi Ve Manevi Tazminat Dava Dilekçesi

                                            BODRUM İŞ MAHKEMESİNE

 

 

DAVACI : **************************

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

DAVALI :  ***************************

 

 

DAVA : İş kazasından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat davası

 

KONU : Fazlaya ilişkin her türlü haklarımız saklı kalmak kaydıyla HMK.m.107 hükümleri gereğince asgari 100,00 TL geçici iş göremezlik tazminatının 05.04.2024 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline, HMK.m.107 hükümleri gereğince asgari 100,00 TL sürekli iş göremezlik, iş gücü ve efor kaybından kaynaklanan tazminatının 05.04.2024 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline, 500.000,00 TL manevi tazminatın 05.04.2024 tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesi talebimizdir. 

 

AÇIKLAMALAR :

 

 

1- Davacı, Muğla'da Bodrumda ******** otelinde teknik servis departmanında elektrikçi olarak işe başlamıştır. Müvekkilin iş sözleşmesinde konumu elektrik teknik personeli olarak yazmaktadır. Müvekkil bu iş yerine, 2023 yılının nisan ayında başlamıştır. İş sözleşmesinin celbini talep ederiz.

2- Davacı müvekkil, iş yerinde üçlü priz tamir ederken işverenin ihmali yüzünden çok kötü bir kaza geçirmiştir. Kontra kalemi ve teller müvekkilin eline girmiştir. Müvekkilin eli ve parmakları enfeksiyon kapmıştır. Müvekkil, elini kullanamaz hale gelmiştir.

Davacının bu nedenle hem geçici hem de sürekli iş göremezliği mevcuttur.

 

3- Davacı bu olay nedeniyle ellerini soğuk suda yıkayamamaktadır. Ayrıca bu olay sebebiyle elem, acı ve ızdırap görmüştür.  Öyle ki davacı bu kaza nedeniyle geceleri ağrılarından uyku uyuyamamaktadır. Hatta ağrılarını dindirmek için ağır ağrı kesiciler kullanmaktadır. Bu nedenle manevi tazminat talebimiz mevcuttur. 

4- Davacı, iş kazasının olduğu gün Muğla Bodrum Devlet Hastanesine sevk olmuş ve ilk müdahale orada yapılmıştır. Ardından davacı Bursa Gemlik Devlet Hastanesine ve İzmir Şehir Hastanesine sevk edilmiştir. Davacı müvekkil, hastaneye dahi yol masrafını kendisi ödeyerek gitmiştir. Davalı işveren o denli ilgisiz tavır ve tutum içerisinde olmuştur. Davacı 6 ay boyunca çalışamamıştır. Şuan ise eskisi gibi verimli çalışamamaktadır. 

5- Söz konusu iş kazası nedeniyle davalı işveren asli ve tam kusurludur. Davalı işveren davacıya ve çalışanlarına İSG eğitimi vermemiştir. Ayrıca davacıya koruyucu ekipman verilmemiştir. Davalı işveren iş kazası ile ilgili risk değerlendirmesi yapmamıştır. Öyle ki davalı işveren davacıya sürekli olarak görev tanımı işler verilmiştir. Zira davacının görevi depo sorumlusu olmasına rağmen, iş kazasına konu görev tanımı dışında olan iş verilmiştir. Davalı işveren davacıya sürekli olarak psikolojik baskı da gerçekleştirmiştir.

6- Davacı, Bodrum/Muğla SGK İl Müdürlüğüne iş kazası başvurusunda da bulunmuş olup, bu hususta SGK iş kazası dosyasındaki tahkikat devam etmektedir. 

Belirtmiş olduğumuz nedenlerle işbu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur.

 

Müvekkilimizin elinin ve parmaklarının fotoğrafları ve hastane raporları ektedir.

 

HUKUKİ SEBEP : İş Kanunu, İSG mevzuatı, HMK, TBK, TMK ve her türlü mevzuat.

 

HUKUKİ DELİL :

 

 1-Davacının işyeri özlük dosyası-işverenden talep ederiz.

2- Davacının SGK sicil dosyası- SGK'dan celbini talep ederiz.

3- Tanık Beyanı : İş kazasının oluşunu, davacının görevini, davacıya görevi dışında işler yaptırıldığını, davacıya baskı ve yıldırma yöntemleriyle ağır görevler verildiğini, İSG eğitimi verilmediğini, korucu ekipman verilmediğini, risk değerlendirilmesi yapılmadığını, davacıya iş kazası sonrasında dahi ağır işler verildiğini, davacının iş kazası nedeniyle parmaklarındaki ve vücudundaki arızalarını, davacının elem, acı ve ızdırabını, geceleri gözüne uyku girmediğini, ağır ağrı kesiciler kullandığını, işveren yetkililerinin davacıya hakaretlerini ve tüm aşamalardaki iddialarımızın ispatı için dinleneceklerdir. 

4- Bilirkişi İncelemesi

5- Davacının sağlık raporları, tedavi evrakları

Muğla Bodrum Devlet Hastanesine müzekkere yazılarak celbini talep ederiz.

Bursa Gemlik Devlet Hastanesine müzekkere yazılarak celbini talep ederiz.

                     İzmir Şehir Hastanesine müzekkere yazılarak celbini talep ederiz.

6- Whatsapp, SMS, Arama, ses ve görüntü kayıtları

7- Davacının kullandığı ilaçlar ve ağrı kesicilerin tespiti için Sağlık   Bakanlığına müzekkere yazılmasını talep ederiz.

                       Kanuni ve takdiri her türlü delil.

 

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan ve re'sen gözetilecek diğer 

nedenlerle Fazlaya ilişkin her türlü haklarımız saklı kalmak kaydıyla,

A- HMK.m.107 hükümleri gereğince asgari 100,00 TL geçici iş göremezlik tazminatının 05.04.2024 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte 

davalıdan tahsiline,

B- HMK.m.107 hükümleri gereğince asgari 100,00 TL sürekli iş göremezlik , iş gücüne efor kaybından kaynaklanan tazminatının 05.04.2024 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline, 

C- 500.000,00 TL manevi tazminatın 05.04.2024 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline,

D- Yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı üzerine bırakılmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz. 12.09.2024

 

 

 

 

                                                                                                    DAVACI VEKİLİ

                                                                                              AV.GİZEM GÜL UZUN

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com