• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

İhtiyaç Sebebiyle Tahliye İçin İhtarname Örneği

HTARNAME

HTAR EDEN     M****** K*******(T.C.: ***********),

MUHATAP          Y**** H******** (T.C: ***********)

KONU                  Kiralanan taınmazın ihtiyaç nedeniyle tahliye edilmesine dair ihtarımızdır.

AÇIKLAMALAR:

 

Sayın Muhatap;

 

htar eden ile muhatap arasında ‘’*********** Mahallesi, ****** caddesi, ***** sokak, No:*, Daire:**, ****** – stanbul’’ Adresinde bulunan taınmaza ilikin kira sözlemesi akdedilmitir. **/**/20** Tarihinden beri bu taınmazda kiracı olarak oturmaktasınız.

htar eden, “***** Mah. ******** Sk. No:** Daire:* *******/stanbul’’ adresinde bulunan taınmazda kira sözlemesi uyarınca 6 yıl oturmutur. Ancak ihtar edenin kirada oturduu evin ev sahibi, evi bakasına satmıtır. Evi satın alan kii de evde kendisi oturmak istediinden ihtar eden M****** K*******’ya ihtarname göndermitir. Evin satıldıına ilikin tapu fotorafını da ihtarname ekinde yollamıtır. Buna istinaden ihtar eden, kirada oturduu evden çıkmak zorunda kalmıtır.

htar edenin ‘’*********** Mahallesi, ****** caddesi, ***** sokak, No:*, Daire:**, ****** – stanbul’’ Adresinde üzerine kayıtlı kendi taınmazı bulunmaktadır. htar eden, halihazırda kiracıdır ve baka herhangi bir taınmazı da bulunmadıından bu konutu kullanma zorunluluu domutur. htar edenin ilgili konuta olan ihtiyacı sürekli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. htar eden, artık kendi evinde oturmak istemektedir. Bu husus tarafınıza WhatsApp üzerinden de yazılı olarak bildirilmitir. İşbu kira sözlemesinin bitim tarihi, sözleme Md.19 uyarınca **/**/20** tarihidir. htar edenin, ibu kira sözlemesinden doan her türlü alacak ve dava hakkı saklı kalmak kaydıyla; kira dönemi sonu olan **/**/20** tarihinden itibaren kira sözlemesinin yenilenmeyeceini ve en geç sözleme bitim tarihi olan **/**/20** tarihinde zorunlu ve sürekli konut ihtiyacı sebebiyle taınmazı tahliye ederek teslim etmenizi, aksi halde her türlü yasal hakkın kullanılacaını, yargılama gideri ve dier tüm masrafların ileyecek yasal faiz ile birlikte tarafınıza yükletilecei hususları ihtar olunur.

Ayrıca **/**/20**’den itibaren balayacak yeni dönem için, ibu kira sözlemesinin feshi ve tahliye talebimin kabul görmedii takdirde, dava ve dier yollara bavurma hakkım saklı kalmak kouluyla, asla bu kira sözlemenin yenilenmesine rızam olduu anlamını taımamak ve tahliyeye kadar geçecek süreye kaim olmak üzere yeni dönemde emsal kira rayiçleri, taınmazın bulunduu muhitin ulaım, sosyal ve benzer imkanları gözetildiinde, taınmazın aylık kirasının **/**/20** tarihinden itibaren aylık 2.550,00 TL’den 20.000,00 TL’ye yükseltilerek ödenmesini talep etmekteyim. Aksi halde kiranızın yukarıda belirttiim kayıt ve artlarla hükmen tespiti için kanuni mercilere müracaat edeceimi, mahkeme masraf ve vekalet ücretlerinin yine tarafınıza yükleneceini bu ihtarname ile ihbaren ve ihtaren bildiririm.

Banka Hesap Bilgileri

TR*********************

M****** K*******

 

SAYIN NOTER,

Üç nüshadan oluan ibu ihtarnamenin bir suretinin karı tarafa tebliini, bir suretinin dairenizde muhafaza edilmesini ve saklanmasını, tebliğ şartı taıyan bir dier suretinin ise tarafıma verilmesini arz ve talep ederim.

 

HTAR EDEN

M****** K*******

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com