• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE İÇİN KİRACIYA İHTARNAME

                                        İHTARNAME

 

İHTAR EDEN                      :

 

MUHATAP                          :

KONU                                   : Kiralanan taşınmazın ihtiyaç nedeniyle tahliye edilmesine

                                                  dair ihtarımızdır.

 

AÇIKLAMALAR                :

 

Sayın Muhatap;

İhtar eden ile muhatap arasında ‘’Merdivenköy Mahallesi, *****************************, Kadıköy – İstanbul’’ Adresinde bulunan taşınmaza ilişkin kira sözleşmesi akdedilmiştir. 01/08/2017 Tarihinden beri bu taşınmazda kiracı olarak oturmaktasınız.

İhtar eden, ‘’Örnek Mah. *********************7 Ataşehir/İstanbul’’ adresinde bulunan taşınmazda kira sözleşmesi uyarınca 6 yıl oturmuştur. Ancak ihtar edenin kirada oturduğu evin ev sahibi, evi başkasına satmıştır. Evi satın alan kişi de evde kendisi oturmak istediğinden ihtar eden Menekşe Karaçalı’ya ihtarname göndermiştir. Evin satıldığına ilişkin tapu fotoğrafını da ihtarname ekinde yollamıştır. Buna istinaden ihtar eden, kirada oturduğu evden çıkmak zorunda kalmıştır.

İhtar edenin ‘’Merdivenköy Mahallesi,************,Daire:16, Kadıköy – İstanbul’’ Adresinde üzerine kayıtlı kendi taşınmazı bulunmaktadır. İhtar eden, halihazırda kiracıdır ve başka herhangi bir taşınmazı da bulunmadığından bu konutu kullanma zorunluluğu doğmuştur. İhtar edenin ilgili konuta olan ihtiyacı sürekli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. İhtar eden, artık kendi evinde oturmak istemektedir. Bu husus tarafınıza WhatsApp üzerinden de yazılı olarak bildirilmiştir. İşbu kira sözleşmesinin bitim tarihi, sözleşme md.19 uyarınca 01/08/2023 tarihidir. İhtar edenin, işbu kira sözleşmesinden doğan her türlü alacak ve dava hakkı saklı kalmak kaydıyla; kira dönemi sonu olan 01/08/2023 tarihinden itibaren kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini ve en geç sözleşme bitim tarihi olan 01/08/2023 tarihinde zorunlu ve sürekli konut ihtiyacı sebebiyle taşınmazı tahliye ederek teslim etmenizi, aksi halde her türlü yasal hakkın kullanılacağını, yargılama gideri ve diğer tüm masrafların işleyecek yasal faiz ile birlikte tarafınıza yükletileceği hususları ihtar olunur.

Ayrıca 01/08/2023’den itibaren başlayacak yeni dönem için, işbu kira sözleşmesinin feshi ve tahliye talebimin kabul görmediği takdirde, dava ve diğer yollara başvurma hakkım saklı kalmak koşuluyla, asla bu kira sözleşmenin yenilenmesine rızam olduğu anlamını taşımamak ve tahliyeye kadar geçecek süreye kaim olmak üzere yeni dönemde emsal kira rayiçleri, taşınmazın bulunduğu muhitin ulaşım, sosyal ve benzer imkanları gözetildiğinde, taşınmazın aylık kirasının 01/08/2023 tarihinden itibaren aylık 2.550,00 TL’den 20.000,00 TL’ye yükseltilerek ödenmesini talep etmekteyim. Aksi halde kiranızın yukarıda belirttiğim kayıt ve şartlarla hükmen tespiti için kanuni mercilere müracaat edeceğimi, mahkeme masraf ve vekalet ücretlerinin yine tarafınıza yükleneceğini bu ihtarname ile ihbaren ve ihtaren bildiririm.

 

Banka Hesap Bilgileri

TR29 00009 9013 7217 8000 **** **

Menekşe ********

 

SAYIN NOTER,

Üç nüshadan oluşan işbu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, bir suretinin dairenizde muhafaza edilmesini ve saklanmasını, tebliğ şartı taşıyan bir diğer suretinin ise tarafıma verilmesini arz ve talep ederim. 

 

                                                                                                İHTAR EDEN

                                                                                        MENEKŞE ***********

 

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com