• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Hakaret Suçu Şikayet Dilekçesi Örneği

                        ADANA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

 

 

 

MÜŞTEKİ : ****************

 

ŞÜPHELİ : ****************

 

KONU : Hakaret ve tehdit suçundan suç duyurusu dilekçemizdir.

 

AÇIKLAMALAR :

 

1.Şüpheli, ******* ile boşanma aşamasındayım. Boşanma davamız Adana 4.Aile Mahkemesi 2022/*** E. Sayılı dosyada görülmektedir. İlgili dosyanın celbini talep ederim.

 

04.07.2024 tarihli duruşmada boşanma davasında davacı sıfatına haiz, işbu şikayet dilekçesinde ise şüpheli sıfatına haiz Sertaç Ertem söz alarak ''biz 8-9 ay evli kaldık, 1,5-2 ay bir aradaydık, davalı sürekli boşanmak istiyorum diyordu. ...... BENİM DİNİ DUYGULARIMI AŞAĞILIK DUYGULARINA ALET EDİYOR'' demiştir. Duruşma zaptının üçüncü sayfasında şüphelinin hakareti açıkça yazmıştır.

 

2.Şüpheli mahkeme önünde dahi müştekiye hakaret etmiştir. Şüpheli, müştekiye ''aşağılık duygularıyla hakaret ediyor'' diyerek müştekiyi herkesin önünde aşağılamış ve küçük düşürmüştür. Şüpheli, hakaret suçunu işlemiştir.

 

3.Hakaret suçu, kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte söz veya davranışlarda bulunmayı yasaklayan bir suçtur. Şüpheli, mahkeme önünde müştekinin onurunu, şerefini ve haysiyetini zedelemiştir. Şüphelinin hakaret suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz.

 

 

HUKUKİ SEBEP : TCK, CMK ve sair her türlü mevzuat

 

HUKUKİ DELİL : 04.07.2024 tarihli duruşma zaptı, Adana 4.Aile 2022/*** E. Sayılı dosyanın celbi

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerden ötürü şüphelinin müştekiye gerçekleştirdiği hakaret suçundan ve resen gözetilecek diğer sıç maddelerinden dolayı cezalandırılmasını saygılarımla talep ederim. 09.07.2024

 

 

                                                                                                 MÜŞTEKİ

                                                                                            ****************

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com