• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

ANLAŞMALI BOŞANMA İÇİN PROTOKOL ÖRNEĞİ

                                   ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

 

TARAFLAR                                 :

 

BOŞANMA HUSUSU                 : Her iki tarafta anlaşmalı boşanmayı TMK m.166/3 uyarınca karşılıklı olarak kabul etmişlerdir. Her iki tarafta anlaşmalı boşanmaya ilişkin iradelerini serbestçe açıklamışlardır. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi noktasında her iki tarafta mutabıktır.

 

VELAYET HUSUSU                  : Taraflar, müşterek çocukları, 17/10/2016 doğumlu **********, 26/08/2018 doğumlu ********** ve 12/10/2020 doğumlu ************'in velayetlerinin anne ************'e ait olacağı konusunda anlaşmaya varmışlardır. Her iki tarafta müşterek çocukların velayetlerinin anne *****************'de kalacağı yönünde mutabıktır.

 

KİŞİSEL İLİŞKİ 

KURULMASI

HUSUSU                                      : Taraflar, baba ************'in, 17/10/2016 doğumlu **********, 26/08/2018 doğumlu *********** ve 12/10/2020 doğumlu *************** ile her ayın 1. Ve 3. Haftası Cumartesi günü saat 10:00'dan Pazar günü saat 19:00'a kadar yatılı şekilde; dini bayramların ikinci günü saat 10:00'dan üçüncü günü saat 19:00'a kadar yatılı şekilde; ara tatilin tamamını yatılı şekilde; sömestr tatilinin tamamını yatılı şekilde; yaz tatilinin iki ayını babada yatılı kalacak şekilde; müşterek çocukların tamamı ile kişisel ilişki kurması konusunda mutabıktır. Taraflar ayrı şehirlerde oldukları için, baba Hasan **************, müşterek çocukların tamamı ile hafta içi her gün istediği vakitlerde görüntülü görüşme yapabilecektir. 

 

NAFAKA HUSUSU                   :  Tarafların birbirlerine yönelik yoksulluk nafakası talebi bulunmamaktadır. Taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden yoksulluk nafakası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

 

İŞTİRAK NAFAKASI

HUSUSU                                     : Baba Hasan **********, davanın açıldığı tarih olan 23/06/2023 tarihinden başlamak üzere, müşterek çocuklar olan Servet ********* için aylık 2.000,00TL, ********* için aylık 2.000,00TL ve *********** için aylık 2.000,00 TL olmak üzere, aylık toplam 6.000,00 TL tedbir nafakasını her ayın 15'inde anne *************'in banka hesabına ödeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Boşanma kararının kesinleşmesi ile birlikte tedbir nafakası iştirak nafakası olarak aynen devam edecektir. İştirak nafakası, yasa gereği her yıl TÜİK tarafından açıklanan TÜFE- ÜFE oranına göre arttırılacaktır.

 

TAZMİNAT HUSUSU             :  Tarafların birbirlerinden herhangi bir şekilde maddi, manevi ve cezai anlamda tazminat talebi bulunmamaktadır. Ayrıca taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olarak herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden tazminat talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmektedirler.

 

ZİYNET HUSUSU                    : ************'in *************'den olan takı, altın, ziynet eşyaları ve mehir alacaklarının karşılığı olarak 150.000,00 TL para bankadan havale yoluyla *********** tarafından boşanma kararı kesinleşince **********'e ödenecektir. *********, 150.000,00TL karşılığında Hasan **************'i ileriye dönük olarak takı, altın, ziynet eşyaları ve mehir borcundan ibra ettiğini kabul ve taahhüt etmektedir. Taraflar, 150.000,00 TL tutarındaki nakit paranın ********** tarafından elden şekilde nakit olarak, anlaşmalı boşanma duruşması sırasında *************'e ödenmesi ile birlikte *********'in *********'den herhangi bir alacağının kalmayacağını kabul ve taahhüt etmektedirler. 

 

EV EŞYALARI HUSUSU        : Taraflar, ***********'in müşterek konuttaki şahsi eşyaları ile çeyizlik dantel ve örtülerinin, anlaşmalı boşanma duruşması gününe kadar ************'e teslim edileceği konusunda mutabıktır. *************; müşterek konutta yer alan diğer eşyalarla ilgili anlaşmalı boşanma duruşmasına kadar ve duruşmadan sonra da ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir alacak talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

 

MAL TASFİYESİ

HUSUSU                                    : ***********, ***********'in ailesi tarafından alınan ve kredi ödemeleri ailesi tarafından yapılan, ********** adına kayıtlı olan tüm taşınmaz mallar ve Ford marka kamyonet üzerinde, davanın açıldığı tarih olan 23/06/2023 tarihinden ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir katılma payı alacağı, değer artış payı alacağı ve katkı payı alacağını hukuki veya icrai yolla talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Taraflar, birbirlerinden dava tarihi olan 23/06/2023 tarihinden itibaren ileriye dönük olacak şekilde mal tasfiyesinden doğan herhangi bir alacak talep etmeyeceklerini kabul ve taahhüt etmektedirler.

 

YARGILAMA GİDERLERİ

VE KARŞI VEKALET 

ÜCRETİ HUSUSU                   : Taraflar arasında işbu anlaşmalı boşanma protokolü neticesinde sonlandırılan İzmir 20. Aile Mahkemesinin 2023/*** E. Sayılı çekişmeli boşanma davasında ortaya çıkan karşı vekalet ücretlerinden her iki tarafın avukatı da feragat etmiştir. Yargılama giderleri ve karşı vekalet ücretleri hususunda her iki tarafın da birbirinden hak ve alacağı yoktur.

 

SONUÇ                                    : İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların boşanma ve boşanmaya ilişkin hususlarda kendi iradeleri ile serbestçe anlaşmaları neticesinde 22/11/2023 tarihinde akdedilmiştir. İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların ileriye dönük olarak birbirlerinden herhangi bir talepte bulunamayacakları şekilde hazırlanmıştır.Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup, iş bu PROTOKOL Mahkeme dosyasına sunulmak üzere 5 nüsha olarak karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza altına alınmıştır. 22/11/2023

 

  DAVACI                                                                                                                       DAVALI      

*****************                                                                                                    ********************

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com