• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

ANLAŞMALI BOŞANMA AVUKATI

        ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR : 1- 

BOŞANMA HUSUSU : Her iki tarafta anlaşmalı boşanmayı TMK m.166/3 uyarınca karşılıklı olarak kabul etmişlerdir. Her iki tarafta anlaşmalı boşanmaya ilişkin iradelerini serbestçe açıklamışlardır. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi noktasında her iki tarafta mutabıktır.

VELAYET ve KİŞİSEL İLİŞKİ

HUSUSLARI : Tarafların müşterek çocukları bulunmadığından, karşılıklı olarak velayet ve kişisel ilişki kurulmasına yönelik herhangi bir talepleri bulunmamaktadır.

NAFAKA HUSUSU : Tarafların birbirlerine yönelik yoksulluk nafakası talebi bulunmamaktadır. Taraflar, işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden yoksulluk nafakası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

İŞTİRAK NAFAKASI

HUSUSU : Tarafların müşterek çocukları bulunmadığından, karşılıklı olarak herhangi bir iştirak nafakası talepleri bulunmamaktadır.

TAZMİNAT HUSUSU : Tarafların birbirlerinden herhangi bir şekilde maddi, manevi ve cezai anlamda tazminat talebi bulunmamaktadır. Ayrıca taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olarak herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden tazminat talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmektedirler.

ZİYNET HUSUSU : Tarafların birbirlerine yönelik olarak herhangi bir ziynet eşyası sayılan para, altın ve takı niteliğinde herhangi bir talepleri bulunmamaktadır. Taraflar, işbu boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden ziynet eşyası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

EV EŞYALARI HUSUSU : Taraflar, *********'in müşterek konuttaki şahsi eşyaları ile çeyizlik dantel ve örtülerinin, anlaşmalı boşanma duruşması gününe kadar *********'e teslim edileceği konusunda mutabıktır. Derya ********; müşterek konutta yer alan diğer eşyalarla ilgili anlaşmalı boşanma duruşmasına kadar ve duruşmadan sonra da ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir alacak talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

MAL TASFİYESİ

HUSUSU : Derya *****, Burak ********madına kayıtlı bulunan tüm taşınır ve taşınmaz mallar üzerinde, işbu boşanma protokolünün hazırlandığı tarih olan 05/12/2023 tarihinden ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir katılma payı alacağı, değer artış payı alacağı ve katkı payı alacağını hukuki veya icrai yolla talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden, işbu boşanma protokolünün hazırlandığı tarih olan 05/12/2023 tarihinden itibaren ileriye dönük olacak şekilde mal tasfiyesinden doğan herhangi bir alacak talep etmeyeceklerini kabul ve taahhüt etmektedirler.

YARGILAMA GİDERLERİ

VE KARŞI VEKALET

ÜCRETİ HUSUSU : Taraflar arasında işbu boşanma protokolü ile sonlandırılan evlilik birliği neticesinde ortaya çıkan yargılama giderleri ve karşı vekalet ücretlerinden her iki taraf vekalet vermiş oldukları sadece kendi avukatlarına ait karşı vekalet ücretini ödemekle mükelleftirler. Taraflardan her biri yalnızca kendi avukatlarına ait karşı vekalet ücretinden sorumlu olduklarına ilişkin mutabakata varmışlardır. Taraflar ayrıca yargılama giderlerinden eşit bir şekilde sorumlu olacaklarına ilişkin mutabakata varmışlardır.

SONUÇ : İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların boşanma ve boşanmaya ilişkin hususlarda kendi iradeleri ile serbestçe anlaşmaları neticesinde 05/12/2023 tarihinde akdedilmiştir. İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların ileriye dönük olarak birbirlerinden herhangi bir talepte bulunamayacakları şekilde hazırlanmıştır. Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup, iş bu PROTOKOL Mahkeme dosyasına sunulmak üzere 4 nüsha olarak karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza altına alınmıştır. 05/12/2023

DAVACI DAVALI

****** ************

 

ANLAŞMALI BOŞANMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

 

ANLAŞMALI OLARAK BOŞANABİLMEK İÇİN EVLİLİĞİN EN AZ 1 YIL SÜRMÜŞ OLMASI GEREKİR. BUNUN DIŞINDA TARAFLARIN PROTOKOLDE VELAYET, TAZMİNAT, NAFAKA VE ÇOCUKLA KİŞİSEL İLİŞKİ KONULARINDA ANLAŞMAYA VARMIŞ OLMASI GEREKİR. EN TEMEL HUSUSLAR OLARAK BU KONULARDA ANLAŞMAYA VARILMIŞ OLMASI GEREKİR.

 

HALK ARASINDA YANLIŞ BİLİNEN BİR OLGU BULUNMAKTADIR. ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜNDE MAL PAYLAŞIMI YAPILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. MAL PAYLAŞIMI YAPILMAMIŞ OLSA DAHİ TARAFLAR ANLAŞMALI OLARAK BOŞANABİLİRLER. MAL PAYLAŞIMI İÇİN AYRI BİR DAVA AÇABİLİRLER.

 

ANLAŞMALI OLARAK BOŞANMAK, ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASINA GÖRE DAHA HIZLI SONUÇLANIR VE DAHA AZ YIPRATICIDIR. ANCAK SIRF DAVA HIZLI SONUÇLANSIN DİYE HAK KAYBINA UĞRAMAK DA MANTIKLI DEĞİLDİR.

 

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜNDE TARAFLARIN SERBEST VE HÜR İRADELERİ BULUNMALIDIR. PROTOKOL BASKI ALTINDA İMZALANMAMALIDIR. BUNUN DIŞINDA PROTOKOL HİLEYLE, KORKUYLA İMZALATILMAMALIDIR.

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com