• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
kontaktiere uns +90 552 402 13 28

Blog

Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karara İtiraz Dilekçesi

KAYSERİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNE 

Gönderilmek Üzere

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

 

 

SORUŞTURMA NO         : 2023/*** E.

 

KARAR NO                 : 2023/*** E.

 

MÜŞTEKİ                 : A******

 

VEKİLİ                 : Av.Gizem Gül Uzun

 

ŞÜPHELİ                 : C*****

 

MÜDAFİİ                 : Av.*********

 

SUÇ                         : Sesli Yazılı ve Görüntülü Bir İleti ile Hakaret, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek ve İftira 

 

SUÇ TARİHİ VE YERİ : 06/2022, 27.01.2023 Kayseri/İncesu

 

AÇIKLAMALAR :

 

Sayın Savcılık dosyasında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş ve bu karar tarafımıza tebliğ edilmiştir. Yasal süresi içerisinde itirazlarımızı sunuyoruz.

 

Kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar evrakında bilgi sahibi sıfatıyla G**** Ü**** ve M***** Y***** isimli şahısların bilgi sahibi sıfatıyla beyanlarının alındığı, bilgi sahiplerinin müştekinin iddialarını doğrular nitelikte beyanlarının söz konusu olmadığı belirtilmiştir. Yine şüphelinin inkara yönelik savunma yaptığı da belirtilmiştir.

 

Ayrıca şirket etik kurulunun sözlü olarak işlem yapmasından ötürü bir dosyanın bulunmadığı da bildirilmiştir.

 

1.G***** Ü***** VE M******** Y******* İSİMLİ KİŞİLER, ZATEN ŞÜPHELİNİN ARASININ İYİ OLDUĞU KİŞİLERDİR. BU KİŞİLER MÜŞTEKİ TANIĞI DEĞİLDİR. ŞÜPHELİNİN SAMİMİ OLDUĞU KİŞİLER OLMASINDAN MÜTEVELLİT ŞÜPHELİ LEHİNE KONUŞMALARI OLDUKÇA NORMALDİR. AYRICA BU KİŞİLER VERMİŞ OLDUKLARI İFADEDE HER NE KADAR ŞÜPHELİ LEHİNE KONUŞMUŞ İSELER DE MÜVEKKİL İLE OLAN WHATSAPP MESAJLARINDA ŞÜPHELİNİN ARKASINDAN OLDUKÇA OLUMSUZ SÖYLEMLERDE BULUNMUŞLARDIR. İLGİLİ MESAJ KAYITLARI DELİL OLARAK SUNULMUŞTUR.

 

Sayın Savcılığınızca da bilindiği üzere tanıklar uygulamada bazen yalan ifade vermekte bazen de olaya dahil olmadıkları için çekimser davranabilmektedir. Bunun dışında da bazı kişiler yalan beyan olduğunu bildiği halde samimi olduğu kişiler lehine ifade verebilmektedir.

 

Öncelikle belirtmek isteriz ki G**** Ü**** ve M******* Y******, şüphelinin samimi olduğu kişilerdir. Bu kişilerin şüpheliyle arasının iyi olmasından dolayı bu kişilerin şüpheli lehine tanıklık yapması hayatın olağan akışına gayet uygundur.

 

Ancak ne tesadüftür ki şüpheli lehine ifade veren G**** ve M******, müvekkil ile olan WhatsApp konuşmalarında şüphelinin bu eylemleri gerçekleştirdiğini ve şüphelinin sorunlu kişilik yapısına sahip olduğunu ikrar etmişlerdir. İlgili mesaj kayıtları dilekçe ekinde delil olarak sunulmuştur.

 

0******* no'lu GSM hattı M****** Y*****'a aittir. Bu GSM hattından müvekkilin kullanmış olduğu 0******* no'lu GSM hattına WhatsApp üzerinden mesajlar gönderilmiştir. Şüpheli lehine ifade veren M****** Y******, şüphelinin iş akdinin sonlandırıldığını duyduğu zaman ''Süper olmuş, çok sevindirici bir haber bu'' şeklindeki mesajı müvekkile göndermiştir. Yine G**** Ü**** de şüphelinin yapmış olduğu eylemleri bildiğinden müvekkile, müvekkili destekler nitelikte mesajlar göndermiştir.

 

2.MÜŞTEKİNİN BİLDİRMİŞ OLDUĞU TANIKLARIN İFADELERİ MADDİ GERÇEKLİĞİN ANLAŞILABİLMESİ İÇİN ALINMALIDIR. MÜŞTEKİ TANIKLARININ DİNLENMESİNİ TALEP EDERİZ.

 

1.M***** E*** Ç******(T.C.:***********), Adres: **********

 

2.K**** B******(T.C.:***********), Adres: **********

 

3.H**** A******(T.C.:***********), Adres: **********

 

4.S***** M**** Y****(T.C.:***********), Adres: **********

 

5.A******* E******(T.C.:***********), Adres: **********

 

 

Maddi gerçekliğin ortaya çıkabilmesi için yukarıda bildirmiş olduğumuz kişilerin dinlenmesi ve ifadelerinin alınması gerekmektedir. Bu kişiler dinlendiği zaman şüphelinin suç teşkil eden eylemlerde bulunduğu aşikar şekilde anlaşılacaktır. Şüpheli, müştekinin özel hayatına ilişkin bilgileri başkalarıyla paylaşmıştır.

 

3.SAYIN SAVCILIK TARAFINDAN KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR VERİLEN TUTANAKTA FİRMA TARAFINDAN KURULUN SÖZLÜ İŞLEM YAPTIĞI BİLDİRİLMİŞTİR. ANCAK MÜVEKKİL İLE FİRMANIN MAİL YAZIŞMALARI MEVCUTTUR. 

 

Müvekkil, çalıştığı şirkete şüphelinin yapmış olduğu eylemleri bildirmiş ve şirket tarafından şüphelinin iş akdinin sonlandırılmasına karar verilmiştir. İlgili mail yazışmaları mevcuttur. Delil olarak sunulacaktır.

 

 

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenler ve resen gözetilecek hususlar çerçevesinde itirazımızın kabulüyle, İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26.06.2023 tarihli 2023/*** E. Soruşturma, 2023/*** K. Karar numaralı kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının itirazen kaldırılmasına ve ilgili dosyada iddianame düzenlenerek KAMU DAVASI AÇILMASINA KARAR VERİLMESİNİ saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz. 19.07.2023

 

 

                                                                                     İTİRAZ EDEN MÜŞTEKİ VEKİLİ

                                                                                       AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

 

 

Neueste Blogs

Kontaktiere uns

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com