• info@gizemuzunlaw.com
  • +90 552 402 13 28
Bizimle İletişime Geçin +90 552 402 13 28

Blog

Bilirkişi Raporuna İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır

                            KAYSERİ 1.ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNE

 

 

DOSYA NO : 2023/*** E.

 

DAVACI : *************

 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

 

KONU : Bilirkişi raporuna itirazlarımız hk.

 

AÇIKLAMALAR :

 

Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasında 24.04.2024 tarihinde bilirkişi raporu tarafımıza tebliğ edilmiştir. Yasal süre içerisinde itirazlarımızı sunuyoruz. Şöyle ki;

 

1.Bilirkişi raporunda müvekkilin kusurun oranı yüzde sıfır bulunmuştur. Karşı taraf ise asli ve tam kusurlu bulunmuştur. Buna rağmen bilirkişi raporunda araç değer kaybı yönünden bir hesaplama yapılmamıştır.

 

Hayatın olağan akışında kazaya karışan her araçta değer kaybı meydana gelmektedir. Bilirkişi raporundaki ''ARACIN ZATEN DAHA ÖNCESİNDE DE KAZA KAYDI BULUNMAKTADIR, DOLAYISIYLA DEĞER KAYBI MEYDANA GELMEMİŞTİR'' İBARESİ TARAFIMIZCA ASLA KABUL EDİLEMEZ. 

 

BU MANTIĞA GÖRE BU ARAÇ ZATEN KAZALIDIR, YENİDEN KAZAYA KARIŞMASININ BİR ANLAMI YOKTUR DENİLMEKTEDİR. HAYATIN OLAĞAN AKIŞINDA DAHA ÖNCESİNDE KAZAYA KARIŞMIŞ ARAÇ, YENİ BİR KAZAYA KARIŞTIĞI ZAMAN ARAÇTA YİNE YİNE YİNE DEĞER KAYBI MEYDANA GELMEKTEDİR.

 

MÜVEKKİLİN ARACINDA DEĞER KAYBI YOKTUR BEYANI VE BU BEYANIN GEREKÇESİ HUKUKA AYKIRIDIR.

 

2.Araç mahrumiyet bedel tazminatı yönünden ise EKSİK hesaplama yapılmıştır. Şu an emsal dosyalarda günlük 1.100,00 TL ila 1.200,00 TL hesaplama yapılmaktadır.

 

Yakın zamanda başka bir müvekkilimizin dosyası için gelen bilirkişi raporunu dilekçemizin ekinde sunuyoruz. Mahrumiyet bedel tazminatı yönünden günlük 500 TL değil en az 1.100,00 TL değer belirlenmelidir. DİLEKÇENİN EKİNDE RAPORUMUZU SUNUYORUZ.

 

SONUÇ VE İSTEM :  Yukarıda açıklamış olduğumuz sebepler nedeniyle;

 

Bilirkişi raporuna itirazlarımın kabulü ile birlikte,

 

Müvekkilin araç bedelinin yeniden hesaplanılabilmesi ve bunun doğrultusunda belirlenecek olan araç değer kaybının belirlenebilmesi için dosyada yeni bir bilirkişi raporu alınmasını vekaleten saygılarımla talep ederim. 24.04.2024

 

 

                                                                                               DAVACI VEKİLİ

                                                                                          AV.GİZEM GÜL UZUN

 

 

 

 

 

İletişime Geçin

Telefon

+90 552 402 13 28

Email

info@gizemuzunlaw.com